StoryEditorOCM
Zadar plusKVALITETNI UVJETI

Pogledajte vizuale budućeg Atletskog centra i nogometnog kampa Skročini, projekt je izradio studio D&Z

Piše ŠC Višnjik
17. rujna 2022. - 21:38

Grad Zadar objavio je na svojoj mrežnoj stranici Projekt Atletskoga centra i nogometnoga kampa Skročini koji je izradila tvrtka D&Z. 

Od inicijative ŠC-a Višnjik za razmatranje prijedloga izgradnje suvremene infrastrukture za atletiku i za nogomet, temeljem nužnih zahvata da bi se u Zadru i atletici i nogometu dugoročno omogućili kvalitetni uvjeti za razvoj, do konkretnih pojedinosti budućega sportskoga objekta prošlo je dosta vremena tijekom kojega su obavljene potrebne aktivnosti.

Budući Atletski centar i nogometni kamp Skročini lociran je na području tzv. Barutane, negdašnjega vojnoga objekta u neposrednoj blizini gradskoga predjela Skročini na oko 80 tisuća četvornih metara.

Prema prijedlogu na spomenutom bi prostoru bili smješteni atletska staza i druge površine za sve atletske discipline s tribinom za 820 gledatelja. Potom, jedan nogometni teren s tribinom za 620 gledatelja, dva terena bez tribina, jedan teren kao polovica nogometnog igrališta i jedan mali teren. Zanimljivo je da bi na krovu jednoga od objekata bio smješten poligon za treninge vratara.

U sklopu kompleksa bili bi i bazen s četiri pruge, bazen za hidroterapiju, teretana i smještaj u 25 dvokrevetnih soba, kao i ostali popratni i servisni sadržaji. Projekt predviđa i parkiralište za 268 automobila, te šetnice i druge sadržaje.

Nedavno je na Gradskom vijeću prihvaćen Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske namjene Skročini poslije čega je moguće početi sve potrebne poslove za realizaciju projekta.

18. travanj 2024 23:45