StoryEditorOCM
Zadar plusNA KOLOVARAMA

Pogledajte kako je u novim, luksuznim apartmanima s pogledom na Zadarski kanal, dizajnerica Mršić spojila poslovni svijet s uživanjem

Piše Matea Magaš
17. svibnja 2023. - 10:34

Zamislite buđenje na najvišem katu moderne, tek izgrađene zgrade, čiji pogled puca na prekrasni zadarski arhipelag i otoke obasjane prvim zrakama ljetnog sunca... Uz rooftop bazen ćete popiti i prvu kavu, popodne u restoranu u sklopu objekta uživati u mediteranskoj hrani s modernim štihom, nakon toga malo odmoriti u dizajnerskim sobama, a navečer ćete, uz dragu osobu, nazdraviti koktelom uz najljepši zalazak na svijetu...

Ovako bi izgledao kratak opis boravka u La Vista Suits u Zadru, luksuznim apartmanima smještenim uz samu šetnicu uz more na Kolovarama.

Vlasnici, supružnici Valčić, kad su osmišljavali dizajn prostora, prije svega su željeli održive materijale koji se inače koriste u hotelima. Težili su modernom dizajnu, no s dozom, jer nisu htjeli da gosti zaborave gdje su došli – uz more, gotovo na samu plažu. Također, trebalo je povezati dva različita svijeta: poslovno s uživanjem. Naime, apartmani su predviđeni i za poslovne ljude (u sklopu objekta se nalazi i konferencijska sala) kao i za goste koji u Zadar isključivo dolaze na godišnji odmor.

Surađivali su s vrhunskim stručnjacima, uglednim arhitektom Zoranom Zidarićem iz biroa 2A koji je zaslužan za cjelokupni objekt, te poznatom dizajnericom interijera, Velindom Mršić iz studija Velinda Design.

S njom smo i razgovarali o realizaciji projekta, o načinu povezivanja dizajna i funkcionalnosti, o materijalima, ali i onom najvažnijem – udobnosti koju svaki gost želi.

image
Karlo Vukić/Slobodna Dalmacija
image
Karlo Vukić/Slobodna Dalmacija

- Ono što je meni osobno bilo najvažnije jest sloboda koju su mi dali vlasnici. Surađivali smo i ranije na nekim njihovim projektima, tako da se poznajemo i zbog toga sam od njih dobila povjerenje koje je iznimno bitno kod dizajniranja. Kad ti klijent vjeruje, posao je neopisivo lakši – govori nam Mršić, čija je poslovna filozofija: forma prati funkcionalnost.

- Odmah smo u početku eliminirali drvo iz projekta jer se radi o materijalu koji zahtjeva brigu. S obzirom na to da je riječ o prostorima u kojima se neće živjeti, već o onima koji će svaki tjedan biti iznajmljeni drugim korisnicima, morali smo cijelu priču graditi na održivim, neuništivim materijalima. A opet, da ne budu hladni jer zgrada se nalazi uz more i treba nam odmak od teške ozbiljnosti. Krenuli smo od poda, koji je ispao kao pun pogodak: ima uzorke malenih šarenih oblutaka. Savršena poveznica s obližnjom plažom. Ne upada u oko na prvu, no ima veliki utjecaj na cjelokupni izgled prostora i jako je praktičan – pojašnjava Mršić te dodaje kako su se vodili s tri osnovna dizajna: moderno, plažni i retro.

- Cijela je zgrada jako moderna te smo svakako morali nastaviti s tim dizajnom, ali ipak nisam željela da on bude dominantan u apartmanima. Zbog toga smo detaljima poput lustera, tepiha i dekorativnih predmeta unijeli u prostor taj ”beachy vibe”. Nije bilo jednostavno sve to pomiriti – smije se ova dizajnerica koja je školovanje za unutarnji dizajn završila na prestižnom kanadskom fakultetu.

image
Booking.com/Slobodna Dalmacija

Istaknula je kako je cilj bio da gosti koji dođu u apartmane osjete mir, privlačnost i udobnost.

- Bojama zidova, vrata i štokova dobili smo jedan unificirani izgled prostora. Oko kupatila nismo komplicirali: težili smo oštrim i jednostavnim linijama, s minimalno boja, ponovo, s održivim materijalima – opisala je Mršić koja je razmišljala u "američkom stilu" kad je dizajnirala krevete.

- Oni su najvažnija stavka svake udobnosti te smo se oko njih posebno potrudili. Sve je po rađeno po mjeri, od velikih xl jastuka, preko duge posteljine koja ne "pleše" oko madraca. Taj sam dio "uzela" iz američkih hotela s 5 zvjezdica koji itekako znaju gostu ponuditi pravu stvar - zaključila je Mršić. 

image
Karlo Vukić/Slobodna Dalmacija
28. travanj 2024 10:05