StoryEditorOCM
Zadar plusČETVRTO IZDANJE

Pobjednice plesno edukacijskog natjecanja "Mali koreograf" - Zadranka i Splićanka

Piše Zadarski.hr
27. listopada 2024. - 18:37

U prepunom zadarskom Kazalištu lutaka u subotu navečer održano je četvrto izdanje plesno edukacijskog natjecanja pod nazivom "Mali koreograf" u organizaciji Plesne udruge "Gesta". Jedinstven je to projekt koji okuplja djecu iz cijele Hrvatske, nakon selektiranja plesnih pedagoga u dogovoru sa "Gestom".

Ove godine selektori su bili Marin Lemić plesač i koreograf i Roberta Carić Štimac plesna pedagoginja iz samoborskog plesnog kluba Point.. Od prijavljenih 37 kandidata, u finale je pozvano 17 najuspješnijih…

Na finalu je u žiriju uz Robertu Carić Štimac bila Lucija Zalović iz Splitskog "Tiramola" udruge za suvremeni ples.

Žiri nije imao lagan zadatak jer su zaista sva djeca bila sjajna, uvježbana i tehnički jako dobro pripremljena i svoje koreografije su prezentirali na najbolji mogući način. Samo nijanse su odlučile o pobjedniku, a s obzirom na veliki interes i raspon u godinama, od ove sezone Gesta je uvela dvije kategorije zbog lakšeg ocjenjivanja: od 7 do 10 godina, te od 11 do 14 godina.

Pobjednice "Malog koreografa" su u prvoj kategoriji Meri Sedić iz Zadra, a u drugoj Katarina Petričić iz Splita.

Rad na ovom projektu zahtjevao je pažljivu organizaciju i suradnju s brojnim suradnicima, od stručnih mentora do tehničke podrške.

 

27. listopad 2024 18:41