StoryEditorOCM
Zadar plusPOZITIVNA RECENZIJA

"Ovo je zahvala medicinskim sestrama rodilišta u Zadru koje obavljaju vrlo intimne poslove s takvom nježnošću, toplinom i pažnjom"

Piše zADARSKI.HR
8. svibnja 2021. - 12:44

Lucija Skarčić poslala nam je, kako navodi, pozitivnu recenziju rodilišta u Zadru i zamolila nas da je objavimo kako bi zahvala došla do sestara i primalja. Svoje viđenje rodilišta i osoba koje tamo rade objavila je i u Facebook grupi Ženski recenziraj koja broji više od 250 tisuća članova. 

Ovo nije klasična recenzija, ovo je mala priča o ženama koje su - obavljajući poslove svojih radnih mjesta pokazale svoju ljudsku veličinu i nevjerojatnu čovječnost. Ovo je zahvala medicinskim sestrama rađaone i rodilišta u Zadru, od kojih neke obavljaju vrlo neugodne i vrlo intimne poslove s takvom nježnošću, toplinom i pažnjom da se morate osjetiti sigurno - čak i ako roditi idete prvi put i samo naslućujete da ono što vas čeka neće biti lako.

Ovo je zahvala sestrama i primaljama koje su nepoznatu ženu u stravično bolnom i dugom porodu držale za ruku da joj bude lakše i da "ne budete sami". Ovo je zahvala sestrama i primaljama koje su nepoznatu ženu zaprimile u rađaonu, brisale od znoja i držale kroz povraćanja, a na kraju svoje smjene došle provjeriti kako je, izrazile zabrinutost i zaželjele sreću dalje.

Ovo je zahvala sestrama koje su nepoznatu i nemoćnu ženu nakon hitnog carskog reza oprale, obrisale i previle joj rane - brigom i pažnjom kakva se u životu rijetko susreće.

Ovo je zahvala sestrama i primaljama koje su nepoznatoj i nemoćnoj ženi, koja je upravo na svijet donijela malenu djevojčicu - dijete donijeli na ruke "da vam bude lakše" - jer su shvatile da nova majka tiho plače usred noći - preplavljena bolima od traume poroda koju je prošla, ali i novim dimenzijama ljubav.

Ovo je zahvala sestrama i primaljama koje su nepoznatoj i nemoćnoj ženi, koja je upravo na svijet donijela malenu djevojčicu - dijete donijeli na ruke "da vam bude lakše" - jer su shvatile da nova majka tiho plače usred noći - preplavljena bolima od traume poroda koju je prošla, ali i novim dimenzijama ljubavi.

I zato - ako je u životu od sada na dalje nešto važno - onda je da našu djevojčicu naučimo koliko je bitno da u ovom kaotičnom svijetu prepozna, bude zahvalna i sama pruži drugima male tragove dobrote i ljubavi – na način na koji su isto napravile ove velike žene.

Ovo je vrlo mala i u svakom smislu nedostatna zahvala velikim sestrama i primaljama zadarske rađaone i rodilišta za sve što su napravile da bi na svijet sretno stigla jedna malena djevojčica.

20. travanj 2024 03:55