StoryEditorOCM
Zadar plusDOSTUPNO I PRAKTIČNO

Ovo je predivna montažna kuća kod Zadra, bila je gotova za nekoliko mjeseci, ima i bazen! Cijena će vas iznenaditi

Piše Anita Budimir/d&d
3. listopada 2023. - 15:11

Časopis Dom i Dizajn donosi priču o kući za odmor u mjestu Pridraga koje se nalazi na petnaestak minuta vožnje od Zadra. Mladi vlasnik pun novih ideja koji je također bio otvoren i prema novim tipovima gradnje obratio se tvrtci za proizvodnju montažnih kuća My House iz Stobreča.

Kako bi dobili više informacija o spomenutoj kući obratili su se direktorici tvrtke Aidi Lolić. Ona govori kako tvrtka postoji 17 godina s uredom u Hrvatskoj, dok se proizvodnja odvija u Bosni i Hercegovini.

Tvrtka pruža potpunu uslugu svojim klijentima od projektiranja, ishođenja dozvola, transporta, iskopa temelja pa do projekta "ključ u ruke" i sve to po zamislima klijenata, jer kako sama kaže - Ne volimo tipske kuće, nikada ih nismo imali u ponudi i nikada nećemo.

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

Jedna takva "ne tipska" kuća je i ona spomenuta na početku članka, u samom susjedstvu Zadra. Vlasnik je imao svoju viziju koju su mu ostvarili do posljednjeg detalja. Tvrtka je radila kompletan projekt po principu "ključ u ruke" gdje jedino odabir namještaja prepuštaju vlasnicima dok se za sve drugo oni brinu.

Dvije etaže kuće rasprostiru se na 140 metara četvornih, a kuća posjeduje i neobično postavljen bazen koji je također bio u projektu. Visoko kvalitetne CLT ploče, odnosno ploče od križno lameliranog drva kojeg mnogi stručnjaci danas nazivaju i betonom budućnosti sačinjavaju glavni konstruktivni element kuće s 10 centimetara izolacije od kamene vune. Moderan i pročišćen dizajn bez suvišnih dodataka odlikuje vanjski izgled kuće, a što se tiče samog rasporeda interijera za to su bile zaslužne arhitektice koje surađuju s tvrtkom, a koje su ga osmislile po željama vlasnika.

- Investitor je želio da gornja etaža bude namijenjena za stanovanje, a donja za rekreaciju. Stoga su na prvoj etaži smještene dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, mali gostinjski toalet te otvoreni prostor koji sačinjavaju zone dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje. Prizemlje je projektirano za teretanu i druge aktivnosti - objašnjava nam Aida.

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

Unutarnji i vanjski dio kuće čine jedinstvenu cjelinu prvenstveno zahvaljujući odabiru boja - svevremenska bijela i siva kreiraju suvremeni izričaj u dizajnu. Izvođači su također zaslužni za stolariju koja se prilagođava tom dizajnu i koja dolazi iz njihove proizvodnje, a radi se o drveno- aluminijskim okvirima prozora i vrata koji su također poznati po svojoj izvrsnosti.

Iako većina ljudi na samom početku želi doznati koliki se iznos morao odvojiti za kuću i koliko vremena je trebalo proći da se ona dovrši, mi to pitanje ostavljamo za kraj. Aida nam otkriva kako je ova kuća bila gotova za pet mjeseci, nekoliko dana gore – dolje, te ja vlasnik morao za nju odvojiti oko 200 000 eura, što je još jedan dokaz o prednostima koje montažne kuće mogu donijeti bilo kome tko se odluči za njih.

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

image

Davor Dragičević

22. travanj 2024 14:45