StoryEditorOCM
Zadar plusNAŠLI SMO GA!

Ovo je jedini čovjek u Hrvatskoj koji se ne boji virusa: „Izlazim van bez straha, maske i rukavica – najbliži susjed mi je na deset kilometara”!

Piše Predrag Opačić
25. ožujka 2020. - 22:36

Vjerovali ili ne, našli smo ga!

Ovo je vjerojatno jedini čovjek u Hrvatskoj koji ovog trenutka nema ni jednog razloga bojati se koronavirusa! Ne zato što je ludo hrabar, nego zato što...

-Najbliži mi je „susjed” udaljen ne jedan ili pet metara, kako se traži po ovim „antikorona” propisima, nego deset kilometara! Niti sam ja nekome opasnost niti postoji strah da će k meni netko doći. Jedini mogu bez bojazni od zaraze, bez maske i bez rukavica izaći van, opisuje svoje razloge za potpuni izostanak straha Drago Vukušić, dugogodišnji motritelj Meteorološke postaje Državnog hidrometeorološkog zavoda na Zavižanu.

Drago neprekidno očitava meteorološke instrumente i šalje podatke u Zagreb, dok je njegov drugi posao, voditelja Planinarskog doma, sezonskog karaktera, a sezona je mrtva – planinara na Zavižanu nema.

-Tu sam već dva tjedna i ostajem do daljnjega jer dok traje ovo ludilo s koronavirusom nema smisla da se mijenjamo i držimo se unaprijed dogovorenog rasporeda i smjena. Tako je to na Zavižanu: koga nevrijeme zatekne, tamo i ostaje, nije ovo ništa novoga, kaže Drago.

Poslao nam je dvije fotografije i video: na Zavižanu je pao snijeg.

-Jučer je padao cijeli dan i sada ga ima 38 centimetara. Ponegdje su smetovi veći od metra. Današnja je temperatura minus 11, u ponedjeljak je bilo minus 13, bura i sada buše brzinom od sedam metara u sekundi. Snijeg i sada pada, ali je slab, referira Drago Vukušić sa svog radnog mjesta na 1.594 metra nadmorske visine.

A to je stvarno jako visoko i za koronavirus.

 

19. travanj 2024 13:23