StoryEditorOCM
Zadar plusHELENA, MATKO I KATE

Oni su kreativni, vrijedni i uspješni! Upoznajte mlade zadarske frizere koji se s državnog prvenstva vraćaju sa zlatnom medaljom!

Piše Ana Vučetić Škrbić
15. ožujka 2024. - 19:08
Mladi zadarski frizeri Matko Jurlina, Kate Fuzul i Helena Karic uz mentoricu Gordanu Katulic Jakic su dobitnici nagrada na drzavnom natjecanju  Luka Gerlanc/Cropix

Oni su mladi, kreativni i zaljubljeni u svoj posao. A da će u njemu biti i uspješni, jasno je već sada. Helena Karić i Matko Jurlina, učenici Obrtničke škole Gojko Matulina u Zadru, pobjednici su na nedavno održanom državnom prvenstvu pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore koje je održano na zagrebačkom Velesajmu.

U jakoj konkurenciji 86 škola iz cijele Hrvatske, mladi Zadrani osvojili su dva zlatna mjesta: Helena je bila najbolja u izradi valovite frizure, a Matko u kategoriji do izbrijavanju do kože na muškom modelu.

- Konkurencija je bila zaista jaka. Bilo je tu adrenalina i straha, ali iskustvo je odlično u svakom pogledu - kaže mlada Helena koja je pobjedničku valovitu frizuru izradila u zadanih 40 minuta i to na, priznaje nam, vrlo strpljivom živom modelu.

image

Helena Karić s pobječničkom valovitom frizurom

/Slobodna Dalmacija

Ponosna je i njezina mentorica Gordana Katulić Jakić, predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Zadarske županije, u čijem frizerskom studiju "Goga" Helena odrađuje praksu.

- Ovakva natjecanja izrazito su bitna za mlade ljude. Osim prilike za ocjenjivanje izvan školskog i mentorskog okruženja, ovime stiču i drugačiji osjećaj vrijednosti, ali i nova poznanstva zahvaljujući kojima dobivaju nove ideje i novu energiju. Svako natjecanje je prilika da sami sebe pokažete što možete, a kad pri tome još osvojite nagradu, sreća je neizmjerna - kaže  mentorica Gordana.

Matko je 17-godišnjak koji je pomeo konkurenciju u izradi muške frizure. Jedan je od dva učenika u svom razredu, a za odabir zanimanja zaslužna je majka i mentorica, Vesna Jurlina, koja vodi svoj salon "Afrodita" u Selinama.

image

Pobjednička frizura Matka Jurline

/Slobodna Dalmacija

- To je idealan scenarij, priznajem - smije se Matko koji će, naravno, preuzeti obiteljski posao. Na natjecanju u Zagrebu oduševio je svojim izdanjem popularne fade frizure, postepenim izbrijavanjem i sjenčenjem.

- Mladi će znati o čemu pričam. To je trenutno hit frizura, kao i buzz cut - kaže Matko.

Pitamo da koliko su Dalmatinci trendy kad su fizure u pitanju, prate li modu.

- Iznenadili bi se. Imam puno klijenata koji se šišaju svakih tjedan ili dva. Itekako vode računa o tome kako izgledaju - otkriva nam Matko.

Uz njih dvoje, Kate Fuzul sudjelovala je u natjecanju u kategoriji Creative eye gdje je također osvojila prvo mjesto. Ona radi u studiju "Goga" već pet godina, a oduševila je svojom izradom plave i sjajne morske sirene.

image

Morska sirena

/Slobodna Dalmacija

- Sve na njoj napravljeno je od recikliranog materijala. Haljina je bila napravljena od materijala od kojega se izrađuju izolacijski podovi. Za kosu, od koje smo napravili koraljnu krunu, reciklirali smo ostatke stakla koje smo dobili od Muzeja antičkog stakla. Taj vizualni dojam, koji je zaista sjajan, i make up, donio nam je ovu nagradu - kaže ponosna Kate.

image

Helena Karić
 

Luka Gerlanc/Cropix
image

Matko Jurlina
 

Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image

Nagrađeni frizeri

Luka Gerlanc/Cropix
image

Mentorica Gordana Katulić Jakić

Luka Gerlanc/Cropix
image

Kate Fuzul
 

Luka Gerlanc/Cropix
image

Mladi zadarski frizeri Matko, Kate i Helena 

Luka Gerlanc/Cropix
28. rujan 2024 16:15