StoryEditorOCM
Zadar plusNINSKA VEZA

Nina Štulić i Katarina Vrenc pokreću event o kojemu će se još pričati: saznajte što je "Manifeast", projekt koji veže organsku hranu, aktualne teme i zanimljive goste

Piše Matea Magaš
30. rujna 2022. - 22:30

Kako je jedna Ninjanka spojila ljubav prema vinima i život u Zagrebu? Na jedan inovativan način koji će, kroz zanimljive razgovore, uključiti i razne profile ljudi, od umjetnika, kuhara, vinara sve do psihologa.

Nina Štulić, enologinja i sommelierka, zajedno sa glavnom kuharicom restorana ‘Sopal‘, Istrijankom Katarinom Vrenc, pokrenula je ‘Manifeast‘, projektom kojim žele izaći iz okvira ustaljenih i nametnutih standarda, bilo da je riječ o hrani, vinima ili pak znanju.

- ‘Manifeast‘ je nastao iz želje za promjenom, ali i manjkom kvalitetnih sadržaja u metropoli. Ovo nije još jedan u nizu evenata. Naš je cilj pružiti svojim gostima, njih 60-tak za koliko je predviđen, iskustvo koje će ih obogatiti na edukativnoj, kulturnoj i kreativnoj razini – pojasnila nam je Nina te istaknula kako im je cilj ujedno stvoriti zajednicu koja je slobodna, željna edukacije i zdrave debate.

image

Nina i Katarina pokreću ‘Manifeast‘, poseban event koji će okupiti ljude raznih profila

Zvonimir Ferina/Slobodna Dalmacija

- Ovaj poludnevni događaj sastojat će se od interaktivne i opuštene forme parlaonice odnosno panela u kojoj će sudjelovati domaći i internacionalni gosti s eno-gastro scene, kao i psihoterapeutkinja, Zadranka Iva Mikulić koja će zaokružiti cijelu priču. Kroz panel ćemo se dotaknuti tema koje su odvažne i srčane jer smatramo da se bez edukacije gostiju cijeli koncept gastronomije, kao ni hrvatska gastro scena ne može razvijati. Teme poput: educiranost potrošača u našoj zemlji, nametnuta mišljenja od strane Zapada, samoostvarenje pojedinca, biodinamika i slično – nabraja nam Nina te naglašava kako su panelisti, s kojima ce publika moci otvoreno razgovarati, neki od prominentnijih ljudi u svojoj struci, kao što su Elena Pantaleoni iz vinarije La Stoppa, Priska Thuring, Niklas Peltzera iz vinarije Meinklang i mnogi drugi...

Dodaje kako je, s obzirom na svoje podrijetlo, željela unijeti i duh Dalmacije u u prostoru Avant Gardena, gdje će se i odviti event, pa je pozvala mlade hrvatske umjetnike među kojima su i dvije Zadranke: Alba Miočev i Zvonimira Karavida koje će izložiti svoje radove.

image

Nina Štulić iz Nina strastvena je enologinja i sommelierka

Zvonimir Ferina/Slobodna Dalmacija

No, kakav je to događaj bez dobre spize?

I na ‘Manifeastu‘ će gosti moći uživati u finim jelima, no, ponovo, kompletno ‘izvan okvira‘, baš kao što su i same autorice projekta.

- Srce našeg eventa bit će večera od devet sljedova u kojoj će gosti uživati u okusima jela pripremljenih od organskih namirnica, inspiriranih prirodom i tradicijskim nasljeđem teroara s kojeg naša chefica dolazi. Iako konceptualno za hrvatsku kuhinju postoji uvriježeno mišljenje kako ona ne postoji Katarina svojom filozofijom i tanjurima dokazuje suprotno. Kroz cijeli menu provlačit će se namirnice organskih proizvođača koje u svakom trenutku želimo podržati jer su oni najvažnija spona krajnjih tanjura te doživljaja upućenih našim gostima – ističe Nina te dodaje kako će iskrena jela će biti uparena sa spontano i na divljim kvascima fermentiranim, prirodnim vinima iz cijele Europe.

- Tako približavamo entuzijazam prema vrhunskim, živim i kompleksnim namirnicama, bilo to grožđe za vino ili pomidora za šalšu! Event je, dakle, koncipiran da bude jednako zanimljiv ljudima iz struke kojima je strast ili hobi istraživati iskrenu hranu i vino, ali i svima onima koji se žele educirati, zabaviti i inspirirati – zaključila je.

image

Manifeast - event o kojem će se još pričati

Klara Rusan
24. travanj 2024 03:44