StoryEditorOCM
Zadar plusJAPANSKA AVANTURA

Naš "Brico na pedalama" u tri dana odvozio je 300 kilometara na putu do Hirošime! Evo kako ga je oduševio predsjednički apartman za svega 24 eura

Piše Ana Vučetić Škrbić
16. svibnja 2024. - 18:26

Ive Morović, naš "brico na pedalama s Kalelarge“, prije tri dana je napustio Tokio i krenuo u svoju japansku avanturu. Biciklom će proći 1000 kilometara od Tokija do Hirošime i to potpuno sam. Prvi dan puta omela je jaka kiša, opisuje Ive, ali to ga nije obeshrabrilo.

image
/Slobodna Dalmacija

- Ono što je bilo prognozirano se ostvarilo. Kiša je padala cijelu noć, ali i dan pa nije bilo smisla čekati.  Ali, uspio sam prevaliti dionicu od 15 kilometara dobrog brda do jezera Ashi. Tamo me čekao prekrasan smještaj, sve lijepo i harmonično uređeno, muzika i vatrica. Ma sve što ti treba nakon takvog  kišnog dana.

Dan kasnije zato je bio kao stvoren za vožnju. Kad sam vidio da se magla lagano podiže, odlučio sam pričekati da mi se ukaže njegovo veličanstvo - Mt. Fuji. Baš sam imao sreće. To je najviši vrh Japana visok 3776 metara. Zadnji put je eruptirao 1708 godine, a Japanci ga štuju kao svetu planinu. Spustio sam se do obale Tihog oceana i preko lukobrana vozio do Shizuoke. gdje sam susreo predstavnike tvrtke Try koji poslovno surađuju sa mojim glavnim sponzorom Jadran tunom i Pelagosom.

Nastavljam dalje kroz predivne pejzaže polja riže i čaja, a smještaj sam našao u gradu Kakegawa. Ukupno, taj dan sam odvozio 141 kilometar - priča Ive koji je danas kasnije krenuo put Nagoye. Put do grada vodi kroz gusto naseljeni dio tako da je i prometna gužva velika.

image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija

- Putem srećem djecu iz škole koja su u svojim uniformama, bilo je to lijepo i nostalgično. Usput sam u Nagoyi  rezervirao smještaj za 24 eura s doručkom, nadajući se da imam barem topli tuš. Kad ono - iznenađenje! Za 24 eura s doručkom dobio sam predsjednički apartman i doručak u sobu, a ručak možeš naručiti preko daljinskog u sobu. I tako sam za 11 eura dobio njihov bolonjeze, palačinke s sladoledima i šlagom te veliku premium (rosnu) pivu. Ma show. Jučer sam odvozio 130 kilometara, nastavljam dalje - poručuje Ive.

image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija

A mi ga pratimo putem do Hirošime.

01. lipanj 2024 07:39