StoryEditorOCM
Zadar plusMIOČIĆEV MEMORIJAL

Najbolji hrvatski kvizaši ovog će vikenda na natjecanju u Zadru morati odgovoriti na ukupno 710 pitanja!

Piše B.S.
17. rujna 2021. - 14:20

Čak 710 pitanja bit će postavljeno sudionicima petog izdanja otvorenog kviz prvenstva „Memorijal Mirka Miočića“ koje će se održati u subotu 18., i nedjelju, 19. rujna, u zadarskom Arsenalu. Najveće kvizaško natjecanje u Hrvatskoj u Zadru se održava od 2017. godine u znak sjećanja na jednog od najvećih hrvatskih kvizomana Mirka Miočića, najpozivanijeg 'džoker zovi' u povijesti hrvatskog 'Milijunaša',

Prema riječima organizatora Lovre Jurišića, ovogodišnji „Memorijal Mirka Miočića“ u Zadru će ugostiti 146 individualnih natjecatelja, 54 ekipe, te 80 parova 'kvizaša'. Uz njih će u Zadru gostovati i tri poznata 'lovca' iz kviza 'Potjera' - Krešimir Sučević Međeral, Morana Zibar i Dean Kotiga, znalac Ivan Jurišić iz 'Milijunaša', te Mario Kovač, poznati redatelj i kvizaš.

- Prijave su završile u ponedjeljak i moram reći da je ovogodišnji Memorijal velik skoro kao i treći koji je bio rekordan. Ponosni smo što smo ga uspjeli organizirati, jednako kao i prošle godine kada jer to bio jedini događaj u Hrvatskoj - kaže Jurišić o petom izdanju kviza kojeg organizira Kvizaška udruga Zadar (KviZD). Kvizaše i ovog puta očekuju zanimljivi tematski kvizovi, pojedinačni kvizovi, kvizovi za parove i oni za ekipe.

- Tematski kviz „Ritam ludila“ sastoji se od 50 pitanja glazbene tematike, a tematski kviz „Disney“ od 100 pitanja o Disneyjevim animiranim filmovima, pri čemu su oba kviza provučena kroz filtar kategorizacije općeg kviza- navodi Jurišić. Pojašnjava kako je riječ o sportskom događaju bez gledatelja. Sudionici će zbog epidemioloških mjera maske nositi na registraciji, te prilikom kretanja između stolova, dok će ih za stolovima štititi plastične pregrade.

- Veseli nas da nam je i ove godine partner Ilirija d.d. te će se stoga Memorijal po peti put održati u u Arsenalu-navode orgnizatori ovog Memorijala koji već tradicionalno okuplja najbolje kvizaše iz cijele zemlje.

19. travanj 2024 10:57