StoryEditorOCM
Zadar plusPLJUSKA HEJTERIMA

Medicinska sestra odgovorila gospođi koja je omalovažila bolničke jaslice... "Nije važno je li u štalici ili u šatoru, Vi Isusa niti ne poznajete!"

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2020. - 15:04
Casna sestra Vilma, djelatnica laboratorija OB Zadar, u hodniku zgrade laboratorija je izradila prigodne pandemijske jaslice.  Luka Gerlanc/Cropix

U zadarskoj bolnici, u laboratoriju, postavljene su Covid jaslice. Mali Isus tamo se rodio u trijažnom šatoru, pored njega su i dvije sestre, sa strane doktori i pacijent sa infuzijom, tri kralja s maskama. Slika koja je rekla sve.

Objava dirljivih jaslica iz laboratorija Opće bolnice u vremenu kad zdravstvo vodi bitku i puca po šavovima zbog pandemije koronavirusa, izazvao je mnoštvo komentara na društvenoj mreži.

Dežurni hejteri koji, poput čuvene filmske izjave Clinta Eastwooda, o svemu imaju svoje mišljenje, "napali" su jaslice u kojima se Isus rodio okružen covid bolesnicima i medicinskim osobljem, docirajući medicinarima kako se sprdaju s vjerom, zaboravljajući da im upravo evanđelje govori da se Isus rađa tamo gdje je čovjek, bio on u ratu, gladi ili bolesti.

Javile su se komentarima i medicinske sestre pokušavajući objasniti mrziteljima da im se ovoga Božića u bolnici Isus rađa upravo onako kako prikazuju njihove jaslice, te da za to shvatiti treba imati malo empatije i srca. Komentar ženske osobe posebno je uzrujao jednu medicinsku sestru.

image
Zadarski.hr

- Super što je imala vrimena, inače kažu da glave ne dižu od posla - "spustila" je bezobrazno čitateljica medicinskoj sestri koja je potom otvorila dušu i nije joj ostala dužna.

Evo njenog odgovora u cijelosti, nad kojim bi se svi trebali zamisliti:  

- Ne znam ni sama zašto Vam uopće odgovaram na ovaj podrugljiv komentar ako sam dobro shvatila, ispričavam se ako je bio dobronamjeran.

Istina, ne dižemo glave! Umorni smo, iscrpljeni, oblaćeni, oklevetani, poniženi sa svih strana... neznam otkud nam fizička i psihička snaga za sve ovo! Već tolike mjesece se ne osićam ni kao dobra majka ni žena, ali znam da se pokušavam dati maksimum za te jadne pacijente odvojene od svoje obitelji, kad ne vide ni naš osmjeh niti toplinu ruke preko troje rukavica. Satima i satima smo unutra, kaplje znoj niz čelo, leđa... Nakon toliko sati provedenih unutra izađete na kišu, jugo, buru... mokri!

Kako to nekome predočiti, ispričati... kako ispričati onu borbu kad vozite mladog čovika u Jil ,kad on prije nego ode tamo nazove svoju ženu i slušate njihov razgovor, osićate taj strah... Kad vam pacijent kaže koji je na 15 litara kisika “sestro nemam zraka “ vi znate što iza toga slijedi, gledati svakodnevno tu agoniju. Dođu vam ljudi šetajući, a odu u zavarenoj kapsi, ne pričam samo o onima koji ima 80-90 godina, već o onima koji su tek dobili unuke, oni koji još imaju puno toga napraviti u životu.

Znate kakav dođete doma nakon 12 sati takve smjene “prožvakani i pljunuti “, svojoj obitelji dajete samo ostatke vašeg dana, a vi draga gospodo što nas klevećete, vama nije ni važno jel Isus u šatoru ili jaslicama, vi Njega niti ne poznajete - odgovorila joj je.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Kako smo doznali, u hodniku zgrade laboratorija prigodne pandemijske jaslice izradila je - časna sestra Vilma, djelatnica laboratorija OB Zadar.

03. svibanj 2024 17:05