StoryEditorOCM
Zadar plusJOŠ JEDNA DONACIJA

Humanitarna udruga Antonio Jurjević zadarskom Odjelu za neonatologiju donirala digestor u vrijednosti od preko 12.000 eura

Piše I. N.
6. lipnja 2024. - 13:52
Uručenje donacije, digestora vrijednog 12.150,00 eura koji je za potrebe Odjela za neonatologiju donirala Humanitarna udruga Antonio JurjevićJure Miskovic/Cropix

Članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević u Opću bolnicu Zadar nikada ne dolaze praznih ruku. Tako su u četvrtak Odjelu za neonatologiju uručili donaciju digestora vrijednog čak 12.150 eura. 

Značaj ovog uređaja za najmlađe pacijente zadarske bolnice objasnio je liječnik Darjan Kardum, voditelj Odjela za neonatologiju.

- Ovaj uređaj će omogućiti da na higijenski najispravniji način pripremamo infuzije za novorođenčad, parenteralnu prehranu za nedonoščad i antibiotike te pruža dodatnu sigurnost da će pripravci biti mikorbiološki ispravni. Ovo nije dio opreme koji je atraktivan, ali svaka neonatalna jedinica koja se bavi liječenjem nedonoščadi, bar u ovom opsegu u kojem se zadarska bolnica bavi, mora imati. Digestor je ključan dio opreme koji je najčešće nevidljiv, ali izuzetno važan, istaknuo je dr. Kardum dodajući kako je ovim uređajem standard liječenja najmlađih podignut na novu razinu. 

- Hvala vam u ime Uprave bolnice za hvalevrijednu donaciju koja će podići kvalitetu liječenja s najmlađima. Vi ste primjer kako je činiti dobro, uvijek dobro i neka tako i dalje bude, istaknuo je dr. Nediljko Jović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu. 

- Velika nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim događanjima jer znamo da možemo nekome pomoći. To je ujedno naša misao i nit vodilja kroz sve godine. Ove godine organiziramo 8. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević i dajemo sebe koliko god možemo kako bi mogli izvesti ovakve donacije. Kad god možemo nastojati ćemo pomoći našim najmlađim sugrađanima, kazao je Antonio Pejić, član Humanitarne udruge Antonio Jurjević, zahvaljujući još jednom svim građanima koji godinama posjećujući turnir podupirući tako rad Udruge.  

- Svako društvo se prepoznaje po tome koliko brine o svojim najmlađima članovima društva. Jedna ovakva pomoć za najmanje pacijente puno znači Odjelu za neonatologiju i drago nam je da na ovaj način čuvamo uspomenu na prerano preminulog Antonia Jurjevića, proučili su iz zadarske bolnice. 

HUAJ zadarskoj bolnici donirala preko 33 tisuće eura!

Humanitarna udruga Antonio Jurjević je dosada Općoj bolnici Zadar donirala ukupno 33.522,00 eura vrijedne opreme i sredstava:

2017. godine
Odjelu za pedijatriju doniran dječji krevetić u iznosu od 16.500,00 kuna

Prosinac 2019. godine
Odjelu za pedijatriju doniran pokretni aspirator u vrijednosti od 11.875,00 kuna 

Travanj 2020. godine
Općoj bolnici Zadar donirano 50 tisuća kuna za pomoć u borbi protiv širenja koronavirusa 

Svibanj 2022. godine
Odjelu za pedijatriju doniran moderan sofisticirani dječji krevetić u iznosu od 35.818,56 kuna te infuzomat (uređaj za preciznu intravensku primjenu lijekova i infuzijskih otopina) u iznosu od 10.500,00 kuna

Siječanj 2023. godine
Odjelu za opću i dječju kirurgiju Opće bolnice Zadar doniran dječji krevetić i noćni ormarić ukupne vrijednosti 5.133,85 eura

Siječanj 2024. godine
Odjelu za neonatologiju doniran digestor iznosu od 12.150,00 eura 

16. lipanj 2024 18:55