StoryEditorOCM
Zadar plusSASTANAK U BAVARSKOJ

Hrvatski diplomati u Njemačkoj dali potporu projektu Winnetou i suradnji Pullman Citya s Rivijerom Paklenica

Piše M. Kalajžić
12. svibnja 2022. - 15:01

Promocija podvelebitskog kraja, Starigrada-Paklenice, Dalmacije i Hrvatske kroz priču o filmskom junaku Winnetou koja se prošle godine zakotrljala zahvaljujući inicijativi starigradskog ugostitelja Zorana Katića, dobiva svoj konkretan nastavak – u Njemačkoj.

image

Sastanak o projektu Winnetou u Pullman Cityu u Njemačkoj

Privatni Album

U Pullman Cityu, zabavnom gradu u Bavarskoj, ovih se dana održao sastanak na kojemu su sudjelovali generalni konzul u Njemačkoj Vladimir Duvnjak, veleposlanik Gordan Bakota, vlasnik Pullman Citya Claus Six, šef parka Ernst Grünberger, predstavnik pokrajine Konrad Kobler i Ivica Zdravković - Winnetou, glumac i animator Pullman Citya koji je lani sudjelovao u snimanju propagandnih filmova u podvelebitskom kraju.

- Bio je to radni sastanak njemačko-hrvatske ekipe kojoj je prezentirano sve ono što je napravljeno prošle godine u obliku propagandnih snimaka nastalih na originalnim lokacijama Rivijere Paklenica na kojima se snimao filmski serijal Winnetou prema romanima Karla Maya. Dogovorena je obostrana reklama i Pullman Citya i podvelebitskog kraja, što je važno za čitavu Zadarsku županiju i njene turističke mogućnosti, s akcentom na Rivijeri Paklenica. Postigla se povezanost te njemačke pokrajine i Zadarske županije, s čim su Nijemci oduševljeni. Na njihovim virtualnim kanalima i tiskanim materijalima reklamirat će se rivijera Paklenica i podvelebitski kraj s motivima Winnetoua i lokacijama iz Paklenice koji su zastupljeni u predstavama za njemačku publiku u Pullman Cityu – doznajemo od Zorana Katića.

image

Sastanak o projektu Winnetou u Pullman Cityu u Njemačkoj

Privatni Album

Paralelno s tim u pripremi je i dolazak prve grupe koja bi organizirano doputovala iz Njemačke u obilazak Winnetou lokacija na pakleničko područje, temeljem uspostavljene suradnje. Ti bi se programi provodili u sinergiji više aktivnih turističkih dionika na Rivijeri Paklenica i u suradnji i s potporom Turističke zajednice Općine Starigrad i Zadarske županije, što bi bila i konkretna realizacija njemačko-hrvatskog projekta Winnetou - kaže Katić.

image

Sastanak o projektu Winnetou u Pullman Cityu u Njemačkoj

Privatni Album

U Njemačkoj se razgovaralo i o budućoj investiciji na području Općine Starigrad s idejom prenošenja dijela programa iz Pullman Citya o Winnetou u turističkoj sezoni. Istovremeno se priprema i otvaranje suvenir shopa u Pullman Cityu s predmetima s motivima Winnetoua s lokacija Velebita.

27. travanj 2024 10:18