StoryEditorOCM
Zadar plusVRIJEDNA OBLJETNICA

Generacija strojarskih tehničara, koja je 1972. godine maturirala u zadarskoj Tehničkoj školi, proslavila svoju veliku obljetnicu!

Piše AVŠ
28. rujna 2022. - 08:58

Ove subote proslavljena je jedna vrijedna i lijepa obljetnica: generacija strojarskih tehničara, koja je 1972. godine maturirala u zadarskoj Tehničkoj školi, okupila se u zadarskom restoranu „Roko". 

Tehnička škola Zadar  u to je vrijeme bila jedna od najkvalitetnijih u zemlji,  što dokazuje i činjenica da je veliki dio maturanata uspješno nastavio školovanje, a mnogi od njih postali su poznati inženjeri, arhitekti, profesori i poslovni ljudi.

Slavljenicima se obratio e-mailom  i bivši razrednik Ivo Vajić, trenutno umirovljeni redovni profesor Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

"Žao mi je što nisam mogao doći, ali za prvo iduće vaše druženje, budite u to sigurni, bit ću s vama. Bili ste mi divni učenici, imam vas stalno u srcu ili, kako kažu Zagorci, "imam vas rad". Uvijek se sjetim da smo se znali, unatoč tome što smo savjesno, odgovorno i uspješno obrađivali vrlo zahtjevan program iz mehanike, često od srca i do suza, u kratkim pauzama, spontano nasmijati. Sve vas s ljubavlju pozdravlja vaš Ivo Vajić- poručio je generaciji bivši razrednik.

Proslavu je organizirala Ljiljana Poljak, a okupili su se Bašić Branko, Baković Venci, Božić Pavle, Gaćina Boris, Glavan Goran, Goja Željko, Jakšić Dara, Karamarko Darko, Kraljev Ante, Martinović Dragan, Marušić Vinko, Mitrović Smiljan, Roganović Momčilo, Perić Željko, Stančić Darko, i Stojanov Matko.

U privitku je slika prvog razreda iz 1968. godine i nekoliko slika sa okupljanja.

image

Maturanti Tehničke škole

/Slobodna Dalmacija
image

Maturanti Tehničke škole

/Slobodna Dalmacija
image

Razred strojarskih tehničara snimljen Tehničke škole 1968. godine 

/Slobodna Dalmacija
22. travanj 2024 17:41