StoryEditorOCM
Zadar plusAKO NE ZNATE GDJE ĆETE DOČEKATI NOVU GODINU

Donosimo popis mjesta u Zadru i županiji gdje ćete se moći dobro zabaviti na ispraćaju 2017.

Piše Ana Franić
13. prosinca 2017. - 16:07
VATROMET-010108

Što se mjesec prosinac približava svom kraju sve manje dana ostaje do "najluđe noći u godini" kada se u razgovoru među prijateljima na kavi, obitelji i poznanicima postavlja jedno te isto pitanje: "Gdje ćeš za Novu godinu?".

Koliko god uporno ponavljali da nam je svejedno gdje ćemo biti i kako je to samo još jedan (prenapuhani) izlazak za koji ne želimo potrošiti previše novaca, ipak malo tko želi posljednje trenutke Stare i doček Nove provesti sam.

Poznata je ona stara kako nije bitan izbor mjesta već društvo s kojim ćete biti okruženi do posljednjeg odbrojavanja, sa željom da nam u Novoj svima bude bolje. Zato smo za sve one koji se još nisu odlučili gdje će dočekati Novu godinu, a ne žele dodatno opteretiti svoj kućni budžet, istražili tko sve priprema dočeke na otvorenom u Zadru većim županijskim centrima, ali i organizirano po klubovima i hotelima.

Za odličnu atmosferu na zadarskom Narodnom trgu pobrinut će se klapa Intrade s Tomislavom Bralićem uz gosta, poznatog klapskog tenora i šibenskog slavuja Marka Škugora. Samo nekoliko koraka dalje na Adventskoj pozornici Trga Petra Zoranića, nastupit će Krešimir Perović uz pratnju grupe Balboa i sastava Kanela.

Varoš je ove godine u ritmu jazza kojeg će donijeti poznati trio Black Coffee predvođen Renatom Švorinićem, ravnateljem HNK Zadar.

Za Zadrane kojima je miliji doček u zatvorenom i ponuda je raznolika. U Arsenalu možete ispratiti Staru godinu uz Showtime band, a to će vas koštati 300 kuna po osobi i hrana je uključena u cijenu. U klubu Podroom nastupa Aurora band uz dva resident DJ-a. U hotelu Kolovare tradicionalno se organizira doček uz živu glazbu, a cijena ulaznice po osobi stoji 600 kuna. U Harbor Cookhouse & Club za glazbu su zaduženi Songbustersi i DJ Ito, a zabava kod njih će vas koštati 350 kuna.

U Saturnusu, kultnom mjestu slavne zadarske disko prošlosti, organiziran je program pod imenom "Ludnica" u režiji Nevena Stojakovića i Plana B.

U dvorani Diamond u Ninu za 350 kuna po osobi, u što je uključena i hrana i piće, Nova će se čekati uz Bepa Matešića i Davida Ricova, a njima će za zabavu još pomoći Bailando Band te Danijel Košta i Trio Venera.

Virska riva biti će domaćin dočeka nove na otvorenom, očekuje se nekoliko tisuća domaćih i gostiju, a dirigentska palica zabave predana je u ruke Giulliana i grupe Tempo. Jedini "rock'n'roll" doček Nove godine priprema se u Biogradu na Moru gdje će u adventskom parku staru ispratiti Zabranjeno pušenje, a nastupit će i klapa Kampanel iz Zagreba.

U Novalji se doček tradicionalno održava na Trgu bazilike na kojem ove godine nastupaju Zorica Kondža i Cabaret band, a program započinje u 21 sat.

 

Zadrani slave Novu godinu i izvan granica Lijepe naše
Kada su u pitanju putovanja izvan granica Lijepe naše, kažu nam iz Terra Travel agencije, kako su i ove godine standardno popularni trodnevni i četverodnevni aranžmani u Sarajevo, Prag i Budimpeštu. Zbog cjenovne prihvatljivosti zanimljivi su mladima koji će za taj gušt izdvojiti do oko 2.000 kuna.
- Ove godine uveli smo novitet poput dočeka Nove godine na francuskim skijalištima, koji cjenovno odgovaraju studentima i mladima jer ne prelaze cijene preko 2.000 kuna, a kreće se autobusom iz Zadra. Takva ideja nam se pokazala kao pun pogodak te su svi kapaciteti prodani, rekla nam je Ines Mašina iz Terra Travel agencije.

 

19. travanj 2024 02:59