StoryEditorOCM
ViralPOPULARNI SHOW

Riječanka Andrea natjecateljima zagorčala život; Splićanin dobio veliko priznanje pa poručio: ‘Nema ovde češanja po glavi, ovde kuvaš i goniš‘

Piše Mozaik SD
1. studenog 2022. - 12:57

Poznati show televizijske kuhinje svojim kandidatima je pripremio još jedno iznenađenje. Riječanka Andrea Dević, pobjednica prošlog izazova, sinoć je u odnosu na svoje kolege imala veliku prednost. Osim što je birala namirnicu s kojom se sinoć kuhala, djevojka je mogla izabrati hoće li kuhati ili biti na galeriji.

- Atmosfera se polako zagrijava, grije, krčka, ali ja bi da počne doslovce kuhat, rekao je chef Melkior natjecateljima i rekao Andrei da će večeras biti ‘puppet master‘.

- Moja prednost je dvosjekli mač, rekla je natjecateljica prije testa kreativnosti.

Namirnice koje je žiri stavio pred Andreu bile su svinjski kare bez kosti, volovsko srce te pureći zabatak. 

- Slušaj me Sić: prvo sidneš, počneš plakat, onda uključiš šporet, rekao je Splićanin Ivica Koturu o trenutku kada sazna glavnu namirnicu.

Djevojka je odlučila ovaj test kreativnosti gledati a galerije, a za pripremu je natjecateljima žiri prepustio 50 minuta. Kao glavnu namirnicu Andrea je odabrala pureći zabatak.

- Biram ga jer natjecatelji mogu puno iz toga izvuć, ima on i kost pa će se malo zaigrat oko njegove pripreme, rekla je.

- A fala Bogu, došli smo ovde kuvat, svi znamo sve i gonimo. Ovde se ne može niko češat po glavi, nema ovde kruva za takvu osobu sigurno, rekao je Ivica na izbor Riječanke.

Osim toga, dobila je i 20 znakova ‘stop‘: - Znakove ćeš koristit da zaustaviš, zabraniš ili namirnice ili uređaje, tj. kuhinjska pomagala koje mogu koristiti natjecatelji‘‘, objasnio joj je Stjepan.

- Samo da mi ne uzme plinove, rekao je Luka Marin dok je Andrea dijelila ‘stop‘ znakove.

- Poviše mene spavaš, pazi se, upozorila je Andru cimerica, Dubrovčanka Jelica.

Napokon je otpočela napeta priprema, a natjecatelji su se žestoko bacili na posao, a dok je žiri obilazio natjecatelje, Andrea je tok događaja pratila s galerije.

- Moran sad ispravit sve greške koje san napravija do sad, rekao je Ivica žiriju tijekom pripreme i dodao: - Moj je problem od prvog dana bilo serviranje, al‘ uz svoje učitelje Tihu i Marina i to sam savladao, rekao je Ivica.

- Gospodine Ivica, vi ste najveće iznenađenje ove sezone Masterchefa, rekao je Melkior Splićaninu, koji je uz Luciju Kerečin, Luciju Davidović, Loru Cepetić, Mateu Alduk i Anitu Vuković ušao u borbu za imunitet.

- Napravili ste jako ukusna jela, neka kompleksna, neka manje kompleksna, ali sva definitivno na razini Masterchefa, dodao je chef Stipe.

- Veliko je ovo priznanje kad te chefovi prozovu, još blaženog među ženama, he-he, rekao je Ivica na čiji napredak su chefovi iznimno ponosni.

Žiri je prozvao i Luku Piasevolija, Afriku, Jelicu i Ivanu kao kandidate koji će sudjelovati u sljedećem stress testu.

- Jedan odlazi, tri će se vratiti još jača. Molim vas, dajte sve od sebe da budete među ta tri. Vjerujem u vas.

28. travanj 2024 18:14