StoryEditorOCM
ViralPORUKE POSLANE

Nakon što je oborio svjetski rekord u prikupljanju pratitelja, David Attenborough napustio Instagram: To bi moglo biti to...

Piše M.P.
26. studenog 2020. - 08:45

Nakon što je oduševio svijet svojim novim Instagram profilom te prikupio 6,2 milijuna pratitelja u mjesec dana, David Attenborough se s drštvene mreže - odjavio.

94-godišnji prirodoslovac i borac za očuvanje okoliša, TV voditelj i autor posljednji je put podijelio sadržaj 31. listopada, a od danas njegov korisnički račun više nije aktivan. Prijašnje objave ipak je moguće vidjeti.

Vijest da se Attenborough pridružio Instagram zajednici odjeknula je u rujnu. Četiri sata nakon otvaranja profila, imao je milijun sljedbenika te je i sam oduševljeno progovarao o platformi koja mu omogućuje da podijeli svoje ideje s pratiteljima, naročito onima mlađima.

U posljednjem njegovom postu na društvenoj mreži, poručuje kako "ga je ohrabrila ogromna količina ideja i strasti podijeljenih na Instagramu". 

"To bi moglo biti to od ovog računa. Nećemo objavljivati ništa više, iako će profil ostati otvoren kako bi pratitelji mogli gledati Davidove poruke. Nadamo se da će to biti odskočna daska za mnoge druge koji će nastaviti dijeliti načine koji bismo trebali usvojiti za održivu budućnost", stoji u posljednjoj objavi.

Attenborough je profilom upravljao uz pomoć svojih kolega, Jonnieja Hughesa i Colina Butfielda, piše CNN, koji su se već u prvoj objavi našalili kako "društvene mreže nisu Davidovo uobičajeno stanište".

Prvi video objavljen na ovom profilu, kojim David upozorava na klimatske promjene i njihove razorne posljedice, prikupio je milijun pratitelja u četiri sata i 44 minute te oborio Guinnessov svjetski rekord. Attenborough je pobijedio i dotadašnju rekorderku Jennifer Aniston koja je, pridruživši se Instagramu, stekla milijun pratitelja u pet sati i 16 minuta, ali borca za okoliš s vrha je istisnuo Rupert Grint - on je uspio do milijuna doći u četiri sata i jednu.

19. travanj 2024 23:49