StoryEditorOCM
ViralRAZLAZ BEZ TENZIJA

Najskuplji razvod današnjice: Kim Kardashian i Kanye West odustali od spašavanja braka. ‘Još tu ima ljubavi, ali...‘. Evo što su zasad dogovorili

Piše M. Čović
21. veljače 2021. - 09:27

Običava se reći da je sedma godina braka krizna, što se pokazalo istinitim i u slučaju reality zvijezde Kim Kardashian i njezinog uskoro bivšeg supruga, slavnog repera Kanyea Westa.

Kim je u petak preko svoje odvjetnice Laure Wasser, specijalizirane za razvode slavnih i bogatih, koja ju je već zastupala u razvodu od drugog muža, predala zahtjev za razvodom braka nekoliko mjeseci prije sedme godišnjice.

U zahtjevu je vidljivo da Kim traži zajedničko pravno i fizičko skrbništvo s Kanyeom nad njihovo četvero djece, sedmogodišnjom North, petogodišnjim Saintom, trogodišnjom Chicago i 21-mjesečnim Psalmom. Izvori bliski paru koji se razvodi tvrde kako Kanyeov bipolarni poremećaj neće predstavljati prepreku zajedničkom skrbništvu nad djecom.

Ni jedno ni drugo, tvrde dobro upućeni izvori, neće osporavati odredbe predbračnog ugovora kojeg su potpisali i daleko su odmakli u dogovorima oko podjele imovine koja se procjenjuje na oko 2,2 milijarde dolara.

Razlaz je prijateljski i nema drame, tvrdi se.

- Kim je sa svojom obitelji danas. Tužna je, ali je dobro, sada osjeća olakšanje i spremna je krenuti dalje – kazao je u petak izvor blizak 40-godišnjoj Kim dodajući da je njezin brak u Kanyeom već dugo u krizi.

Ona je, tvrdi se, učinila sve što je mogla da spasi brak. O podnošenju zahtjeva za razvodom je nešto o čemu razmišlja već dulje vrijeme, ali se i užasavala toga i poduzimala je sve kako bi to izbjegla.

- Prošle godine se nadala da se stvari mogu nekako popraviti, ali je postalo jasno da je njihov brak gotov. Još uvijek postoji ljubav, ali njih dvoje su jednostavno previše različiti i imaju različite vizije budućnosti - kazao je neimenovani izvor.

Kim je imala vrlo malo kontakata sa 43-godišnjim suprugom od listopada kad su se posvađali tijekom rođendanske proslave njezinog 40. rođendana. A ozbiljni bračni problemi su započeli nakon Kanyevog kontroverznog istupa na predizbornom skupu u Južnoj Karolini u srpnju prošle godine kad je optužio Kim za nevjeru i ustvrdio kako su umalo odlučili da ona pobaci njihovo prvo dijete.

image
Kim Kardashian i Kanye West vjenčali su se u Firenci 2014. godine Profimedia
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia


Kanye se bio kandidirao za predsjednika SAD-a, ali je dobio tek oko 60.000 glasova, a istup u Južnoj Karolini izazvao je zabrinutost za njegovo mentalno zdravlje i raskol u obitelji. I nakon toga je Kanye na Twitteru imao problematičnih objava vezanih uz Kim i njezinu majku Kris Jenner koju je nazvao 'Kris Jong Un'.

Premda su nekoliko puta objavama na društvenim mrežama pokušali uvjeriti javnost da je njihov brak čvrst, Kim i Kanye su provodili vrlo malo vremena zajedno, on je najsretniji na ranču u Wyomingu, a Kim živi u golemoj kući u Los Angelesu s djecom koja s ocem komuniciraju telefonskim razgovorima i preko FaceTime-a.

I jedno i drugo žele samo ono što je najbolje za njihovu djecu koja će navodno živjeti s majkom, a Kanye će ih moći posjećivati kad god bude želio. Kim zna što želi sa svojim životom, želi ostati živjeti u Los Angelesu, stvoriti najbolje moguće okruženje za svoju djecu i fokusirati se na svoje poslovne projekte.

Za Kim će ovo biti treći razvod. U dobi od 19 godina je 2000. „pobjegla” i udala se za glazbenog producenta Damona Thomasa koji je 2003. zatražio razvod. Prije nego što je godinu kasnije brak bio službeno okončan, Kim i pjevač Ray J. su započeli vezu.

image
Na Met Gala priredbi 2015. godine
Timothy A. Clary/AFP

Tijekom 2003. Kim je upoznala Kanyea Westa na snimanju glazbenog spota dok je radila kao asistentica pjevačice Brandy, a on je u to vrijeme bio u vezi s manekenkom Alexis Phifer.

Kim mu je već tada zapela za oko, a zanimanje se produbljivalo kako se ona sve češće pojavljivala u javnosti sa svojom šeficom, kasnije prijateljicom Paris Hilton, ali je usprkos tome 2006. zaprosio svoju djevojku Alexis.

U travnju 2008. Kanye je raskinuo zaruke sa Alexis, a nedugo nakon toga pozvao je Kim da se pojavio u njegovom neslavno okončanom lutkarskom showu Alligator Boots u kojemu je ona trebala biti princeza Leia iz „Ratova zvijezda”.

U to je vrijeme Kim već godinu dana bila u vezi s igračem američkog nogometa Reggiem Bushom, a Kanye je u rujnu 2008. započeo vezu s manekenkom Amber Rose.

U veljači 2009. na modnoj reviji brenda Y-3 u New Yorku Kim je bila s Reggiejem, a Kanye je došao solo i ugurao se na sjedalo uz njih dvoje i glumicu Millu Jovovich. Kanye je bio sve zainteresiraniji za Kim i ljubomoran na Reggieja.

Dvije veze su okončane 2010. godine – u ožujku su se razišli Kim i Reggie nakon trogodišnje veze, a Kanye i Amber su prekinuli u srpnju. Amber je za raspad veze okrivljavala Kim.

image
Kim nastavlja razvijati svoje modno-kozmetičko carstvo Profimedia
Planet Photos/Planet/Profimedia

Kim se u svibnju 2011. zaručila s NBA košarkašem Krisom Humphriesom s kojim je započela vezu u listopadu prethodne godine. Iako je Kanye navodno odgovarao Kim od udaje, ona i Kris vjenčali su se u kolovozu 2011. u Montecitu.

Nakon samo 72 dana braka, Kim je 31. listopada podnijela zahtjev za razvodom, navodeći kao razlog „nepomirljive razlike”. Više medija je njezin brak s Krisom nazvalo namještenim u svrhu promocije obiteljskog brenda i reality showa klana Kardashian/Jenner.

Brak s Humphriesom je službeno okončan 2012. godine, a već prije toga Kim i Kanye su konačno postali postali par. Počeli su se zajedno pojavljivati u javnosti, a u prosincu su objavili da očekuju prvo dijete.

Njihova prva kćerka North rođena je u lipnju 2013. u Los Angelesu, a u listopadu je Kanye zaprosio Kim velikim, 15-karatnim dijamantnim prstenom. Prosidba je postala dio reality programa „Keeping Up With The Kardashians”.

U svibnju 2014. Kim i Kanye su se vjenčali u rensansnoj utvrdi Belvedere u Firenci u Italiji, na glamuroznom vjenčanju bilo je 200 gostiju koje je, među ostalima, zabavljao i tenor Andrea Bocelli.

Godinu dana kasnije objavili su da očekuju drugo dijete, u prosincu je Kim rodila sina Sainta. Nakon što je rodila dvoje djece, Kim više nije smjela rađati zbog problema koje je imala u obje trudnoće.

Otkriveno joj je vrlo rizično stanje zvano "placenta accreta", radi se o abnormalnom srašćivanju posteljice sa stijenkom maternice, što može izazvati za život opasno obilno krvarenje tijekom poroda.

U listopadu 2016. Kim je opljačkana uz prijetnju oružjem u stanu u kojem je boravila tijekom pariškog tjedna mode, maskirani pljačkaši su je vezali i ukrali nakit vrijedan deset milijuna dolara.

Budući da Kim više nije smjela rađati, 2017. su angažirali surogat majku koja je u siječnju 2018. rodila njihovu kćer Chicago. U svibnju 2019. na isti način su dobili četvrto dijete, sina Psalma.

image
Kim i Kanye West na Met Gala priredbi u svibnju 2013. kad je bila trudna s prvim djetetom, kćeri North
Timothy A. Clary/AFP

Prošlog ljeta bračna kriza je postajala sve ozbiljnija i konačno je rezultirala Kiminim zahtjevom za razvodom koji bi, kako sada stvari stoje, mogao brzo biti okončan ako Kanye ne bi u nekoj bipolarnoj epizodi izveo nešto zbog čega bi se sve zakompliciralo.

Od njihovog ukupno procijenjenog bogatstva od 2,2 milijarde dolara, na Kim se odnosi 900 milijuna, a na Kanyea 1,3 milijarde dolara iako on sam tvrdi da njegovo bogatstvo premašuje tri milijarde dolara.

Nekretnine koje posjeduju vrijedne su više od sto milijuna dolara, imaju kolekciju automobila vrijednu 3,9 milijuna, u kojoj su Lamborghini Gallardo, Aston Martin DBS, Mercedes SLR Stirling Moss, Mercedes SLR McLaren, Lamborghini Aventador, Bentley Continental GTC i Rolls-Royce Ghost.

Kanyevo bogatstvo prvenstveno je rezultat izuzetno uspješne glazbene karijere tijekom koje je osvojio 21 nagradu Grammy, te modnog brenda Yeezy, dok je Kim zaradu ostvarila tijekom 14 godina i 20 sezona dugog reality showa „Keeping Up With The Kardashians” koji završava ove jeseni, te modno-kozmetičkim poslovnim pothvatima.

Njihova najvrjednija nekretnina je kuća površine gotovo 1500 četvornih metara u Hidden Hillsu na području Los Angelesa. Kupili su je 2014. za 20 milijuna dolara i potrošili još toliko tijekom četverogodišnjeg preuređenja, a tvrdi se kako velebno zdanje sada vrijedi 60 milijuna dolara.

Dva ranča u Wyomingu, udaljeni jedan od drugog oko 150 kilometara, vrijedni su gotovo 30 milijuna dolara, stoka na njima vrijedna je više od 300.000 dolara, a imaju i stan od 14 milijuna dolara u Miami Beachu...

image
AFP
Timothy A. Clary/AFP
18. travanj 2024 11:46