StoryEditorOCM
ViralU CENTRU PAŽNJE

Marku Livaji uzor je Ibrahimović, obojica su eksplozivni, vole ‘moćne žene‘ i obožavaju tetovaže: Hajdukova zvijezda ima ih stotinjak, evo što znače

Piše Dolores Tolić/Gloria
21. rujna 2021. - 22:24

Nakon nedavne utakmice između Hrvatske i Slovenije, domaći nogometni svijet dobio je novog miljenika - 28-godišnjeg Marka Livaju.

Hajdukovac koji je na Poljudu zabio pogodak za vodstvo reprezentacije plijeni pažnju igrom, ali i brojnim tetovažama te ljubavnom pričom s trinaest godina starijom Iris Rajčić (41), piše Gloria.

S instruktoricom fitnessa i bivšom manekenkom ima dvoje djece, kćer Elizabet (5) i šestomjesečnog sina Lorenza.

image
Tom Dubravec/ Cropix


“Kakav igrač”, “Nema većeg od tebe”... danima Livaji pišu navijači na društvenim mrežama.

Nekadašnji napadač grčkog AEK-a donedavno je mogao samo sanjati o takvoj naklonosti javnosti, jer je zbog prgavog karaktera već na početku karijere dobio nadimak “zločesti dečko nogometa”.

Kovač ga izbacio, nokautirao Radovanovića

Već se s 20 godina zamjerio Niki Kovaču, tada izborniku mlade reprezentacije: nije se, naime, pojavio na jednom okupljanju, a nakon što pet dana nikome iz stožera nije odgovarao na pozive i poruke, izbornik ga je izbacio s popisa igrača.

I u Inter Milanu te Atalanti iz Bergama pamte ga po neobuzdanoj naravi. U Bergamu je na treningu nokautirao suigrača Ivana Radovanovića, a talijanski mediji pisali su da je navijače nazivao gadovima te da se fizički obračunao s trenerom Stefanom Colantuonom.

Doduše, Colantuono je te napise javno demantirao, no znakovito je poručio da nema dovoljno papira da ispriča što sve misli o Livajinu sportskom i privatnom životu.

U njegovu crnu bilježnicu nesportskog ponašanja upisan je i sukob sa srpskim nogometašem Dankom Lazovićem, kojeg je prije tri godine udario nogom u prsa.

Idol mu je Ibrahimović

"Došli smo na teren čestitati suigračima, a Lazović je zgrabio mog kolegu Hulta za vrat", opisao je sporni događaj Livaja. Još otkako je kao petnaestogodišnjak došao u Hajduk, u više je navrata isticao da mu je sportski idol Zlatan Ibrahimović, švedski nogometni as, također poznat po “kratkom fitilju”.

image
Tom Dubravec/ Cropix


Navodno je po uzoru na Ibrahimovića prije desetak godina počeo stavljati tetovaže, kojih je u međuvremenu skupio više od sto. Neki se šale da je medijima nesklon Livaja sve o sebi ispričao slikarijama na tijelu.

image
Duje Klarić/Cropix


Neke od najdražih su mu motivi Dioklecijanove palače i grba Dalmacije, lik Alexa DeLarga iz kultnog filma “Paklena naranča” te ispisano ime njegova dvije godine mlađeg brata Mirka.

Jednu od posljednjih tetovaža posvetio je kćerkici Elizabet, koja mu je mezimica. Njegovi prijatelji opisuju ga kao iznimno nježnog oca, a Splićani tvrde da se primirio otkad je u njegov život ušla plavokosa Iris, nekoć jedna od najtraženijih domaćih manekenki.

Ostavio Valentinu zbog Iris

Zaljubili su se 2014., a Livaja je zbog nje ostavio bivšu misicu i televizijsku voditeljicu Valentinu Miletić.

image
Zbog Iris je Marko Livaja prekinuo s dotadašnjom djevojkom Valentinom Miletić
Livio Andrijic/Cropix


Iris je pak prije njega ljubila nogometaše Nikolu Pokrivača i Krunoslava Lovreka.

"Malo je tko vjerovao da će njihova veza opstati zbog razlike u godinama. No, Iris je žena Markova života. I u tome je sličan svom uzoru Ibrahimoviću, koji također ima stariju suprugu", u šali komentiraju Livaji bliski ljudi.

Od 2017. s obitelji je živio u Ateni, odakle su se u Split vratili zimus, kad je poslije 11 godina u inozemstvu ponovno odjenuo Hajdukov dres.

O tome je Iris Rajčić za Gloriju govorila u srpnju, uoči krštenja njihova sinčića.

"Lorenzo je prekrasna beba. Rodila sam ga u Zagrebu, u istoj poliklinici kao i našu Elizabet", kazala je Iris, koja je Marku najveći oslonac u karijeri.

Prva je podržala akciju “Livaja, ostani”, koju su u lipnju na društvenim mrežama pokrenuli nogometni navijači, kad je hajdukovac trebao odlučiti hoće li i iduće tri godine igrati za “bijele”.

U znak zahvale Torcida je Iris prozvala svojom kraljicom, što je čast koju su do tada ukazali samo pjevačici Doris Dragović.

image
Iris Rajčić prva je podržala akciju 'Livaja, ostani', koju su u lipnju na društvenim mrežama pokrenuli nogometni navijači
Tom Dubravec/ Cropix


Da novi zalet u svojoj karijeri zahvaljuje privatnoj sreći, nedavno je priznao i Livaja, koji je trenutačno ne samo najbolji igrač u Hajduku, nego i jedan od najuspješnijih u nacionalnoj ligi.

"Smirile su me godine, žena, djeca, iskustvo...", ispričao je Livaja, kojeg se od povratka u Split najčešće može sresti na kavi na Bačvicama te na gradskoj plaži Jadran, gdje mu je posvećen i mural.

image
Marko Livaja s prijateljem na kupalištu Jadran, ondje ga Splićani sreću cijelo ljeto
Duje Klarić/Cropix


Poziv izbornika reprezentacije Zlatka Dalića Livaji je najljepši dar za 28. rođendan, koji je proslavio krajem kolovoza.

A uskoro bi mogao ponovno slaviti: kako je Iris Rajčić u veljači otkrila za Gloriju, njih dvoje već dugo planiraju vjenčanje, za koje su samo čekali - pravi trenutak.

19. travanj 2024 07:11