StoryEditorOCM
ViralKRALJIČIN SUPRUG

Kraljevska palača se konačno oglasila o stanju princa Philipa (99): ‘Pokupio je infekciju i sada...‘

Piše JL
23. veljače 2021. - 20:44

Princ Philip, suprug britanske kraljice Elizabete II liječi se od infekcije i očekuje se da neće napustiti bolnicu nekoliko dana, navodi se u priopćenju Buckinghamske palače od utorka.

- Vojvoda od Edinburgha ostaje u bolnici kralja Edwarda VII gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog infekcije. Reagira na liječenje, ali se ne očekuje da će bolnicu napustiti za nekoliko dana, navodi se u priopćenju palače.

Princ Philip prebačen je u bolnicu prošlog utorka (16. veljače) jer se 'osjećao loše', priopćila je kraljevska palača. U ponedjeljak je njegov unuk princ William rekao da je bio 'u redu' te da bolničko osoblje 'pazi na njega'.

Kraljica Elizabeta i princ Philip primili su prvu dozu cjepiva za covid-19, a par se prošle godine s početkom pandemije preselio u dvorac Windsor. Kraljica i princ koji su prošlog studenog proslavili 73. godišnjicu braka.

Vojvoda od Edinburgha koji bi u lipnju trebao navršiti 100 godina povukao se iz javnog života 2017. godine. Posljednjih je godina nekoliko puta hospitaliziran jer se liječio od različitih zdravstvenih stanja uključujući infekciju mjehura 2012. godine te zbog operacije abdomena u lipnju 2013. godine.

Njegova najnovija hospitalizacija nije bila hitna, prema izvoru iz palače. On je automobilom putovao do bolnice King Edward VII i ušao bez pomoći. Doznaje se da njegovo trenutno stanje nije povezano s covidom-19.

16. travanj 2024 12:24