StoryEditorOCM
ViralPAŠTA FAŽOL

Kada cila kuća zavonja po njemu... Simbol je zimske spize, kripan, a o ‘nuspojavama‘ se može knjiga napisati - evo kako ga savršeno spremiti!

Piše NATIVE STUDIO SD
5. studenog 2020. - 14:49

Svak ima neki poseban recept za ovo tradicionalno jedlo, a mi vam donosimo naš:

Kuhajte u 3 l vode 1 kg suhe svinjetine ili kost od pršuta. Kad se dopola skuha, dodajte 50 dag očišćena, oprana fažola i zajedno kuhajte 2 sata dok ne postane prilično mekano.

Dodajte lagani zapržak od 3 žlice masti, malo naribane kapule, papra i malo pešta od 6 dag narezane suhe slanine, nasjeckana češnjaka i malo peršina.

Na kraju ukuhajte još 25 dag tjestenine. Kad se skuha dignite s vatre, pustite da malo počine i poslužite. Obično kuhamo deblju tvorničku tjesteninu. Ovo je vrlo dobro i ukusno, a među narodom obljubljeno jelo, osobito zimi.

Savjet: fažol i meso dobro je namočiti tijekom noći, a prvu vodu u kojoj se kuha proliti.

Sastojci:

  • 1 kg suhe svinjetine
  • ili kost od pršuta
  • 50 dag fažola
  • 3 žlice masti
  • kapula
  • papar
  • 6 dag suhe slanine
  • češnjak
  • peršin
  • 25 dag tjestenine

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

20. travanj 2024 08:43