StoryEditorOCM
ViralZG CLASSIC OPEN AIR

Hana Huljić fotografijom na kojoj se vidi trudnički trbuščić najavila subotnji koncert u Zagrebu

Piše Piše Ines Stipetić/Gloria
24. lipnja 2022. - 14:46

Glazbenica Hana Huljić na Instagramu je objavila fotografiju sa zagrebačkog Tomislavovog trga, ali ne da se pohvali trudnoćom već kako bi najavila subotnji u sklopu koncertnih večeri ZG Classic Open Air. Hana je u ljetnoj haljini istaknula svoj trudnički trbuščić, a unatoč visokoj trudnoći zadržala je vitku manekensku liniju, piše Gloria.

Lijepu glazbenicu i njezinog supruga Petra Grašu do dolaska prinove dijeli još samo nekoliko tjedana, navodno je termin poroda 23. srpnja, no oboje ne staju s obavezama. Popularni pjevač cijelo ljeto ima koncerte, a zagrebačka publika u subotu će prvi put imati priliku vidjeti ''Misu Mediteraneu'', jedinstvenu kombinaciju duhovne i pop glazbe s Hanom Huljić kao solisticom,. Ovo, kako ga mnogi nazivaju, kapitalno glazbeno djelo, autorski je uradak Tončija Huljić i njegove kćeri.

Naime, ''Misa Mediterana'' sastoji se od tri dijela, prvi dio čini sama koncertna misa sa stavcima Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei, drugi dio čini Dies Irae koju je skladala Hana, dok treći dio nosi naziv Ave Maria.

Ovo glazbeno djelo od 78 minuta, izvodi se uz orkestar, zbor i soliste, a Hana Huljić napisala je i orkestrirala posljednja dva dijela u kojima i pjeva.

image

Hana Huljić

Nikola Vilic/Cropix

Tako će ova lijepa buduća mama, magistra kompozicije i glazbene teorije, zagrebačkoj publici predstaviti svoj nesumnjivi glazbeni talent, i s ponosom svoj trudnički trbuščić.

No više od ovog nastupa, Hana sigurno očekuje dolazak prinove, djevojčice kojoj su roditelji navodno već odabrali ime - Alba, talijansku inačicu hrvatskog imena Zora, piše Gloria.

19. travanj 2024 09:33