StoryEditorOCM
ViralMOJMIRA PASTORČIĆ

Gledateljima ništa nije bilo jasno, tko je sad Vučko? No, tako je to kad se emisija radi iz dnevnog boravka, voditeljica RTL Direkta to najbolje zna  

Piše Vinko Paić/Slobodna Dalmacija
23. travnja 2020. - 10:24

Kao i megapopularni strani late night show-ovi kakve rade Stephen Colbert i Jimmy Kimmel, i RTL Direkt je zbog trenutne situacije dobio svoje kućno izdanje, pa se tako od prošlog tjedna emitira iz dnevnog boravka voditeljice Mojmire Pastorčić, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj kad je u pitanju neka informativna emisija.

- Vjerojatno ste primijetili da ovaj Direkt ipak izgleda malo drukčije nego inače. Vili Beroš nije bio pokraj mene nego u drugom studiju, niste vidjeli stol koji inače vidite, slike iza mene nisu bile baš raskošne kao inače, možda je i zvuk malo drukčiji. To je zato što ovaj studio nije u Krapinskoj 45 - nego u mom dnevnom boravku - kazala je Mojmira prilikom prve odjave emisije emitirane iz vlastitog doma.

Cijeli je novi studio postavljen u rekordno kratkom vremenu uz sve mjere sigurnosti, a nove okolnosti dovele su ovu RTL-ovku u niz simpatičnih i nepredviđenih situacija. Jedna takva dogodila se i u utorak usred jedne od najgledanijih emisija na malim ekranima.

- Gdje je Vučko - upitala se u utorak Mojmira netom prije nego što se upalilo crveno svjetlo na kameri. Gledatelji su ostali malo začuđeni, pitajući se tko je pobogu Vučko i šta radi u studiju (dnevnom boravku). Mojmira je zapravo, ne znajući da je završio najavljeni prilog i započeo uživo prijenos, tražila gdje je njezin ljubimac, pas Vučko za kojeg je u jednom od rijetkih intervjua koje voditeljica daje, priznala da je upravo on često zna izbaciti iz takta. Anegdota ima još, tako su joj se prošlog tjedna u jednom trenutku ispraznile baterije na mikrofonu pa je nekoliko sekundi pričala u prazno.

Vraća se Šprajc

Nakon nekoliko mjeseci pauze, koliko se oporavljao od infarkta, večeras se pak pred kamere vraća i idejni začetnik Direkta Zoran Šprajc, što je najavio ovog ponedjeljka kada je zajedno s Mojmirom - ona u svom dnevnom boravku, on u studiju Jadran filma - zapalio prigodnu čestitku povodom petog rođendana emisije.

image
RTL

Ovaj dvojac vole i struka i gledatelji; više puta nagrađivani su za svoj rad, a postali su prepoznatljivi po britkom humoru i po tome što bez dlake na jeziku seciraju aktualnosti iz zemlje i svijeta. Zagrepčanka Mojmira zaljubljenica je u Dalmaciju i za nju je verzija odmora iz raja - kupanje u Komiži. Na RTL-u je upoznala i sadašnjeg dečka, također novinara, Marka Vargeka, specijaliziranog za sport.

- Svako mi jutro iscijedi sok od naranče, ali možda mu je najdivnija osobina što o svojim osobinama ne bi volio čitati u časopisu - povjerila je nedavno Storyju. U razgovoru za Gloriju je pak kazala da je nitko od kolega ne zove pravim imenom već raznim nadimcima poput Mojkas, Mo, Moka, Pastore, Mojmi...

Osim psa Vučka, iz takta je najviše mogu izbaciti pravopisne greške u Direktu, bezobrazluk, lijenost i čekanje u redu. Ima dvije sestre, Mariju i Uršulu, a za mamu kaže da je njezin dežurni obiteljski kritičar.

- Ne znam kako je to moguće, ali u 14 godina koliko radim moja mama je gledala valjda svaki moj prilog, javljanje uživo i emisiju. I uvijek mi je imala nešto lijepo reći. Hvala mama - kazala je Mojmira, priznajući da najviše novca troši na hranu umjesto, kao neki, na cipele i odjeću.

- Imam i kasicu prasicu. Šprajc mi ju je poklonio. Primijetio je da nisam najštedljivija osoba - rekla je voditeljica, koja je nekoć htjela biti profesorica u školi i pisati romane, no naposljetku je ljubav prema novinarstvu ipak bila jača.

19. travanj 2024 12:27