StoryEditorOCM
Viral60 VRSTA ZAČINA

Ekipa ‘Tri, dva, jedan kuhaj!‘ prebrojala dosad korištene sastojke: u showu je ‘platilo‘ 200 kg mesa,120 kg plodova mora, 1100 jaja, 120 kg brašna...

Piše Anita Matić
9. veljače 2021. - 17:05
Potrošilo se 200 kilograma što svinjetine, što junetine, a bilo je i teletine, janjetine, patke...Marko Miscevic/Cropix

Osmi put otvorila je RTL-ova kuhinja. Show "Tri, dva, jedan - kuhaj!" startao je početkom tjedna i uopće ne sumnjamo da će, među ostalim, iznjedriti odlična jela koja ćemo i sami poželjeti skuhati. E sad, show je na startu emitiranja, a koliko će materijala u kuhinji do kraja biti potrošeno, ekipi u produkciji nije bilo teško izbrojiti. Jer sve to meso, riba, povrće, začini..., zapravo su "glavni junaci" ove emisije bez kojih definitivno showa ne bi ni bilo.

U Studiju 4 u zagrebačkom Jadran filmu kuhalo se punom parom... Tijekom ove osme sezone skuhano je više od 320 jela, a nije se štedjelo u pitanju namirnica...

Što se tiče morskih plodova, recimo da je u RTL-ovoj kuhinji "platilo" 150 kg različitih primjeraka. Bilo je tu svega; od srdele, oslića, luca, hobotnice, brancina i orade do grdobine, pauka, kokota, hlapa i škampa...

image
Ivan Pažanin, Željka Klemenčić i Tomislav Špiček
 
Goran Mehkek/Cropix

Mesa je bilo u još obilnijim količinama... Sasvim solidnih 200 kilograma što svinjetine, što junetine, a na tanjurima kandidata našle su se i poprilične količine teletine, janjetine, patke, piletine, kunića, fazana, prepelica...

No nisu riba i meso bili jedini izvor proteina u showu, potrošilo se i više od 1100 jaja...

A tek povrća - 440 kilograma najrazličitijih namirnica. Nije pofalilo ni brašna; za slana i slatka jela umijesilo se, kako su nama rekli, 120 "kila", a toj brojci valja pridodati i 60 kg maslaca.

image
Tomislav Špiček demonstrira kako rastrančirati slavonsku crnu svinju.
Marko Miscevic/Cropix

2500 komada posuđa

Jedna od zanimljivosti je i činjenica da su sve epizode začinjene s više od 60 vrsta začina, pristiglih iz cijelog svijeta.

A evo i nekih pojedinosti vezanih uz kuhinju... Svakodnevno se na snimanju koristilo više od 100 lonaca i tava te 50 malih kućanskih aparata.

U kuhinji je standardnih 10 radnih jedinica, pa samim time svatko ima svoju pećnicu na raspolaganju. Kandidatima je na raspolaganju više od 600 tanjura.

Ukupni inventar kuhinje broji oko 2500 različitih komada kuhinjskog posuđa i svakakvih drugih kuhinjskih pomagala.

Recimo i to da natjecatelji rade u "skučenim" uvjetima, na malom prostoru, jedna radna jedinica ima manje od 3 metra četvorna.

image
Ivan Pažanin, Željka Klemenčić i Tomislav Špiček
Goran Mehkek/Cropix

Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček u prvoj će fazi natjecanja kušati jela koja su za njih u 60 minuta pripremili nepoznati im kandidati, a onda će na temelju toga donijeti sud prolazi li pojedini kandidat ili par u iduću fazu. Ako je žiri zadovoljan jelom, podići će zelenu kuhaču, a ako nisu, posegnut će za crvenom.

Ove sezone u emisiju su se vratila i neka poznata lica iz prijašnjih sezona, poput bubnjara Šime, svećenika Anđela Malyja, a stići će i poznata lica s estrade – Ivana Banfić i Dražen Turina Šajeta.

- Osma sezona "Tri, dva, jedan – kuhaj!“ iznjedrila je dosad najbolja jela koja je žiri imao prilike kušati u showu. Osim visoke razine kuhanja, tu su i raznoliki karakteri koji jamče superzabavu“, istaknula je producentica emisije Danijela Habek. Dodaje i da je poseban izazov bio snimiti sezonu pod epidemiološkim mjerama, a da se to ne odrazi na sam sadržaj.

Vratila su se i neka poznata lica, poput bubnjara Šime, svećenika Anđela Malyja, a stići će i poznata lica s estrade – Ivana Banfić i Dražen Turina Šajeta

23. travanj 2024 04:13