StoryEditorOCM
ViralTRAGIČAN ŽIVOT

Demi Lovato izgleda potpuno drugačije: poremećaji u prehrani, traume iz djetinjstva i ovisnost o drogama uzeli su danak, ali...

Piše M. M.
23. rujna 2021. - 19:05

Umjetnici se svoje boli rješavaju tako da je koriste u svome radu, a bol je nešto s čim je ova pjevačica jako dobro upoznata. Demi Lovato imala je tragičan život pun uspona i padova, a o mnogima od njih govorila je i javno. Nedavno je slikana na ulicama grada i izgleda zdravije nego ikad. Pjevačica je dobila kilograme nakon što je popravila svoj odnos prema hrani, a prestala je i s konzumacijom droga nakon nedavnog liječenja.

Demi Lovato svoju je karijeru počela još kao dijete. To je prokušana receptura za teške probleme s mentalnim zdravljem u odrasloj dobi. Od Britney Spears, preko Rivera Phoenixa do Drew Barrymore, većina dječjih zvijezda imala je probleme s alkoholom i drugim opojnim sredstvima, poremećaje u prehrani ili druge probleme koji su na njih ostavili trajne posljedice.

Počela je kao glumica u dječjim serijama, a zatim se prebacila u pjevačke vode. Osvojila je desetke nagrada, nominirana je za njih stotine, njeni albumi prodani su u milijunima primjeraka, a cijelo to vrijeme se glasno zalagala za sve one koji se osjećaju marginalizirano i odbačeno od društva.

Na to su utjecali problemi koje je sama prolazila, a usprkos milijunima dolara koje je zaradila, slava koju je stekla samo je dodatno otežala njezinu situaciju jer se svaki njen potez pratili fanovi i hejteri.

image
@celebcandidly/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Lovato je pokazivala talent za glazbu već s pet godina, a njena obitelj je rekla da je izlazak na pozornicu vidjela kao priliku za bijeg od obiteljskih problema. Sa sedam godina je naučila svirati klavir, ubrzo i gitaru, a s 10 je dobila prvu ulogu u dječjoj seriji. Iako je kreativno i karijerno osjetila prve uspjehe stvari su se kod kuće dodatno pogoršale kad je njen otac počeo piti. Sestre Lovato voljele su svoga oca i bile mu privržene, ali on je mijenjao karakter u trenutku kada bi se napio ili nadrogirao i tada je znao postati i agresivan što je ostavilo neizbrisiv trag na Demi.

Tijekom teen godina doživjela je još jednu prestrašnu traumu. Nedavno je medijima po prvi put otkrila da je u srednjoškolskoj dobi silovana. Sa samo 17 godina na turneji povodom promocije filma u kojem je glumila uz Jonas Brothers ona je uhvaćena kako koristi kokain i aderol, te je u potpunosti demolirala hotelsku sobu. Samo godinu dana poslije prvi je put zatražila stručnu pomoć u borbi sa svojim ovisnostima. Od nje se najednom očekivalo da bude uzor djevojčicama diljem svijeta, a ona na to jednostavno nije bila spremna.

image
B4859/Avalon/Profimedia

Tijekom jednog od brojnih odvikavanja otkriveno je i da ima bipolarni poremećaj zbog čega joj je postalo jasno zašto se tako često i tako dugo osjećala loše. Kada bi izašla s odvikavanja novinari bi je pozvali da promovira svoj novi stil života, a ona je naknadno otkrila da je prilikom nekih od tih intervjua bila na kokainu.

U međuvremenu joj je od raka preminuo otac što ju je jako pogodilo iako s njim nije razgovarala zbog njegova nasilna ponašanja. Kasnije mu je oprostila i čak ga i bolje razumjela kada je shvatila kako je to boriti se s mentalnim problemima.

Naposljetku je ipak uspjela i godinama je bila čista sve dok se 2018. nije predozirala zbog čega je završila u bolnici. Paralelno s tim je stalno gubila i dobivala na težini o čemu su mediji pisali konstantno želeći joj valjda dodatno otežati ionako tešku borbu s poremećajima u prehrani.

Lovato nažalost nema sreće u ljubavi pa je lani razvrgnula zaruke s Maxom Ehrichom, navodno jer je prije njihove veze komentirao da je Selena Gomez ljepša i bolja pjevačica, a ona je odmah našao novu djevojku.

24. travanj 2024 05:18