StoryEditorOCM
TribinaSINDIKAT BOLNICE:

"Župane Longin, javno ste uvrijedili sve medicinske sestre zaposlene u OB Zadar; pozivamo vas da se javno ispričate svim djelatnicima!"

Piše Zadarski.hr
29. listopada 2021. - 08:56

Sindikat medicinskih sestara i tehničara zadarske Opće bolnice uputio je u petak ujutro otvoreno pismo zadarskom županu Božidaru Longinu, koje prenosimo u cijelosti:

- Poštovani župane Longin, prije nekoliko dana na Županijskoj skupštini, na upit vijećnika dr. lvice Žuvele, a vezano za produženje mandata glavnoj sestri bolnice Dariji Katuši, javno ste uvrijedili sve medicinske sestre zaposlene u O.B.Zadar.

Točnije, izjavili ste da se nemate namjeru baviti sa sestrama u bolnici.

Da Vas podsjetim da je Zadarska županija osnivač i vlasnik 0.B.Zadar, te da bi VI kao župan itekako trebali voditi brigu o svom zdravstvenom i nezdravstvenom kadru zaposlenom u firmi koja je pod ingerencijom županije.

Glavna sestra bolnice iii pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo koja nam je nametnuta, ima zavidan dosje sa više opomena pred otkaz, peticijom zbog mobinga itd. Dokumenti koji to dokazuju su nestali iz bolničke arhive. U protekle tri godine 64 djelatnika su dala otkaz, na objavljene natječaje se nitko ne javlja iz svima nama znanih razloga, a župana to ne zanima jer zašto bi se on bavio sestrama u bolnici.

Kako licemjerju nema granica, pokazuje i podatak da je Darija Katuša, prije nego Ii će biti imenovana za glavnu sestru bolnice, Vašom osobnom odlukom postavljena u Upravno vijeće.

O.B.Zadar, što se pokazalo kao prečac do funkcije koju sad obavlja i za koju joj je produžen mandat na naredne četiri godine, usprkos protivljenju 90% zaposlenika i trajno narušenim međuljudskim odnosima koje je ista prouzročila.

Dakle župane, bavite se bolnicom kada je to vama od koristi i kada prema Vašoj potrebi O.B.Zadar koristite u predizbornoj kampanji. To je, župane, politički neodgovorno ponašanje jednog visokopozicioniranog političara .

Zato Vas ovim putem pozivam da se javno ispričate svim medicinskim sestrama i tehničarima, kao i svim zaposlenicima 0.B.Zadar.

S poštovanjem,    

Ivan Brala,med.teh.

Sindikalni povjerenik

SMSTZ

19. travanj 2024 20:40