StoryEditorOCM
TribinaIZBORI:DRAMA NA VIRU

Žestoka reakcija na jutrošnji istup Frane Vučetića: ‘Lažna prijavljivanja birača i kandidata upravo je praksa virske oporbe koja je postala senilna!‘

Piše Antonio Vučetić, Marino Radović
10. svibnja 2021. - 13:37

Antonio Vučetić i Marino Radović reagirali su priopćenjem na današnju konferenciju za medije koju su ispred policijske postaje na Putu Murvice odžali Frane Vučetić, predsjednik udruge Vir bez podjela, a konferenciji su prisustvovali i Šime Vučetić, predsjednik SDP-a na Viru te Mario Vrselja, predsjednik HSP-a.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Lažna prijavljivanja birača i kandidata upravo je praksa Virske oporbe koja je očito postala senilna u posljednje vrijeme pa je zaboravila da je upravo njihov kandidat za načelnika 2013. godine bio današnji kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić, osoba koja nikad nije živjela na Viru. Istu stvar, ta ista oporba ponavlja 2017. godine kada ističu kandidata za načelnika Igora Vučetića koji u isto vrijeme ne živi na Viru. Ali vrhunac današnjeg performansa, koji je prezentiran ispred policijske uprave Zadarske, je upravo član oporbe i kandidat za načelnika SDP-a Šime Vučetić koji uopće, niti danas, ne živi na Viru. Pametnome dosta.

Jako bitno za javnost je činjenica da je današnja Virska oporba, sastavljena od političkih stranaka SDP-a, HDZ-a, Most-a, Domovinskog pokreta i HSP-a zapravo ista politička garnitura koja je na posljednja tri izborna ciklusa (2009, 2013, 2017,) predstavljala političku grupaciju - Vir bez podjela. Kako se približava dan lokalnih izbora, oporbene opcije pokazuju znatnu nervozu, pogotovo nakon što su postale svjesne da nemaju podršku birača. Najbolje se to vidjelo prilikom skupljanja potpisa za potporu kandidature gdje smo mi prikupili dvostruko više potpisa birača za naše kandidate, nego sve četiri oporbene liste zajedno.

Još jedan od pokazatelja slabe podrške oporbenim strujama jest i činjenica da su imali velikih problema da uopće popune liste kandidata za Općinsko vijeće, pa tako imamo smiješne situacije da se na listama nalaze bračni parovi, roditelji sa svojom djecom, braća i sestre, zetovi i punice.

Ovim putem pozivamo sve birače na otoku Viru da izađu na lokalne izbore, obave svoju građansku dužnost te da zajedno ovu destruktivnu oporbu svedemo na najmanju moguću mjeru te da nastavimo raditi za Vir i naše građane te odnesemo zajedno pobjedu u prvom krugu za načelnika i Općinsko vijeće.

Kandidat za načelnika Općine Vir – Marino Radović

Nositelj liste za Općinsko vijeće Općine Vir - Antonio Vučetić

19. travanj 2024 11:28