StoryEditorOCM
TribinaOTOČNI DIJALOG

Uživo na Facebook stranici Pokreta Otoka: ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima”

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2022. - 13:32

Pokret Otoka najavljuje otočni dijalog:

U srijedu, 04. svibnja, u 19.00 sati uživo na FB stranici Pokreta Otoka održat će se otočni dijalog naziva ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima” U dijalogu će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske, tvrtke za energetsko savjetovanje ”Vitar u krmu” i Pokreta Otoka.

U sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije” dosad je održan otočni dijalog naziva ”Građani i solarne elektrane”, a u narednom periodu očekuje nas i otočni dijalog na temu eMobilnosti. U dijalogu teme ”Izvori financiranja za projekte obnovljivih izvora energije na otocima” sudjelovat će Veljko Radić, načelnik Sektora za programiranje, planiranje i vrednovanje politike razvoja otoka ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU; Maja Pokrovac, direktorica Gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatska; Mojca Soža, stručnjakinja za strateško planiranje u energetici ispred tvrtke za savjetovanje ”Vitar u Krmu” i Maja Jurišić, predsjednica Pokreta Otoka.

U projekt ”Otoci predvodnici čiste energije” uključeno je čak šest bračkih općina: Općina Bol, Općina Selca i Općina Pučišća, u kojima su proteklog tjedna održane tri javne tribine za stanovništvo te Grad Supetar i Općine Postira i Nerežišća, u kojima će se iste aktivnosti održati tijekom idućeg tjedna. Javne tribine vodili su Pokretovi stručnjaci za razvoj zajednice i energetiku – Maja Jurišić i Ivan Zoković. Tribine je sveukupno posjetilo oko 50-ak stanovnika otoka Brača.

U sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije” odvija se i obrazovni program za srednjoškolske nastavnike pod stručnim vodstvom mag. educ. geogr. Antonia Morića Španića, koji s predstavnicima srednjih škola provodi prve susrete i planiranje zelenih projekata koji će se izrađivati do kraja ove školske godine. Srednje škole uključene u projekt su: Srednja škola Bol (Brač), Srednja škola Brač, Supetar, Klesarska škola Pučišća (Brač), Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo (Vis), Srednja škola Korčula, Srednja škola Vela Luka (Korčula) i Srednja škola Hvar. Za sve informacije o projektu obratite nam se na info@islandmovement.eu. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišča i Općina Pučišča.

Paula Bolfan, voditeljica komunikacija

29. travanj 2024 06:20