StoryEditorOCM
TribinaPROJEKT SuDjeluj

U Benkovcu otvoreno vanjsko vježbalište za djecu i odrasle, a tko hoće može se uključiti i u besplatne treninge

Piše Zadarski.hr/SuDjeluj
1. svibnja 2021. - 08:58

Na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu održana je info radionica projekta SuDjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport za osobe starije od 54 godine. Cilj radionice je bio upoznati ciljnu skupinu projekta o radionicama/treninzima koje će se održavati tijekom trajanja projekta.

U sklopu projekta dodatno je uređeno i opremljeno vanjsko vježbalište na Trgu hrvatske mladeži u vlasništvu grada Benkovca, za aktivno i slobodno korištenje lokalnoj zajednici kojim se promovira i potiče aktivan život dostupan uvijek i svima za različitu starosnu dob. Igralište je odmah zaživjelo uz mnogobrojnu djecu koja su se aktivno priključila vježbanju i igri.

Vježbalište je posjetio i gradonačelnik Benkovca, Tomislav Bulić koji se obratio građanima Benkovca:

- Posebno me  veseli vidjeti mlade naraštaje koji imaju priliku od najmlađih dana veseliti se, igrati i družiti se uz sportske aktivnosti na ovom prekrasnom igralištu što će im svakako pomoći i pridonijeti njihovom odrastanju i razvoju. Oni su budućnost i njima ostavljamo Benkovac!

image
Vanjsko vježbalište u Benkovcu
Sudjeluj

Okupljene je pozdravio i Matej Mikulić, voditelj projekta koji je u sportskom duhu prezentirao projekt i projektne aktivnosti.

Cilj projekta je potaknuti razvoj pozitivnih stavova i vrijednosti, vještina i kompetencija, radne sposobnosti te vještine koje će razviti i unaprijediti socijalnu uslugu na području grada Benkovca kao i potaknuti socijalnu uključenost.

Radionice obuhvaćaju besplatne treninge prilagođene dobnoj skupini a svim polaznicima osigurana je oprema za sportske aktivnosti (trake za rastezanje, pilates lopte, čičak traka uteg, prostirka, majica, ruksak, boca za vodu, ručnik). Sudionici radionica mogu biti isključivo osobe s prebivalištem u gradu Benkovcu. Stoga, ako ste s područja Benkovca, pripadate ciljnoj skupini, želite se pokrenuti i aktivirati, željni ste druženja i dobre zabave, odazovite se pozivu na radionice. 

Nositelj projekta je Društvo sportske rekreacije „Talent“, a partneri projekta su Hrvački klub Zadar i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA. Vrijednost projekta je 1.499.900 kuna a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

image
Vanjsko vježbalište u Benkovcu
Sudjeluj
18. travanj 2024 13:46