StoryEditorOCM
TribinaSVEUČILIŠTE U ZADRU

Foto: Svečani prijem za novu generaciju brucoša; "Ustrajte u svojoj odluci da započeti studij i završite!"

Piše Zadarski.hr
3. listopada 2022. - 17:22

Susretom rektorice i studenata prve godine preddiplomskih i integriranih studija u Svečanoj dvorani jutros je započela nova akademska 2022./23. godina. Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican u 9 sati je primila studente jednopredmetnih, a u 10 sati dvopredmetnih studija, nakon čega su po odjelima održanu susreti s pročelnicima.

U ime prorektora, svih profesora i djelatnika zaželjela im je srdačnu dobrodošlicu na Sveučilište u Zadru.

image

Brucoši Zadar

Filip Brala/

- Vašim izborom studija na Sveučilištu u Zadru čini nas iznimno ponosnima. Cijela dvorana danas odiše posebnom energijom; osjete se vibracije duboke vjere da ćete biti uspješni i uzorni studenti. Mi smo znanstvena i nastavna zajednica, koja je svojom misijom i strategijom preuzela i društvenu odgovornost glede boljitka i napretka Republike Hrvatske. U nju ste ušli kao najbolji. Utoliko smo svjesniji da je i pred nama zahtjevna zadaća u pogledu studijskog rada i vaše uspješnosti, rekla je rektorica Vican.

image

Brucoši Zadar

Filip Brala/

Podsjetila je kako Sveučilište svoje visokoobrazovne korijene dokumentirano bilježi iz 1396. godine, a danas provodi visokokvalitetne studijske programe koji će svakom uspješnom studentu osigurati kompetentnost u konkurentnom tržištu rada. Svi sveučilišni objekti smješteni su unutar 12 minuta pješačenja, prehrana je osigurana na dvije lokacije, u starom i novom studentskom restoranu, studentima je omogućen i povremeni rad preko Student-servisa. Na raspolaganju su im tri knjižnice – Sveučilišna, Znanstvena i Gradska.

image

Brucoši Zadar

Filip Brala/

- Sveučilište smo koje se pobrinulo da studenti imaju izvrsne uvjete za učenje i življenje. Studente uključujemo u projekte, razne obrazovne i istraživačke aktivnosti. Važno nam je slijediti suvremene zahtjeve visokog obrazovanja. Svakome od vas omogućujemo da tijekom svake akademske godine studira i na sveučilištima u zemljama Europske Unije. Vaša odluka za studiranjem je i odgovornost. Događat će vam se krize motivacije, vjerojatno i neka razočarenja, neispunjena očekivanja. Ustrajte u svojoj odluci da započeti studij i završite. Universitas – zajednica ima svoje sveučilišno poslanje: zajedno činimo sve da naše životno okruženje i svi mi budemo bolji, poručila im je rektorica Vican.

image

Brucoši Zadar

Filip Brala/
image

Brucoši Zadar

Filip Brala/
image

Brucoši Zadar

Filip Brala/
image

Brucoši Zadar

Filip Brala/
image

Brucoši Zadar

Filip Brala/
image

Brucoši Zadar

Filip Brala/

 

20. travanj 2024 14:20