StoryEditorOCM
TribinaDOMOVINSKI POKRET

Odgovor Damira Biloglava: "Dva potpuno beznačajna imena mogu se koprcati do slijedećih izbora kada će nestati u anonimnosti iz koje su i došli"

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2022. - 08:54

Nakon što smo jučer objavili priopćenje za javnost koje potpisuju Angelo Žilić, vijećnik Županijske skupštine Zadarske županije i Ana Bubić, vijećnica Općinskog vijeća Općine Poličnik, u kojem iznose teške optužbe na račun stranke Domovinski pokret te na račun vodstva Stranke kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, reagirao je Damir Biloglav, predsjednik Podružnice Domovinskog pokreta za zadarsku županiju.

"Priopćenje završavaju obraćajući se urbi et orbi kako se više ne smatraju članovima i vijećnicima Domovinskog pokreta i kako svoj rad nastavljaju dalje kao nezavisni vijećnici .Tako ta dva potpuno beznačajna imena sa lokalne političke scene , na njima toliko svojstven patetičan način, pokušavaju prikriti činjenicu da su izbačeni iz naše stranke. Izbačeni su odlukom nadležnih tijela Stranke a na traženje članova Predsjedništva županijske podružnice kojem predsjedavam. S ovim postupkom je u našoj zadarskoj sredini uglavnom završen proces rastakanja DP-a koji je kulminirao prošlo ljeto izlaskom Miroslava Škore iz stranke i koji je prijetio potpunim uništenjem stranke. Tako „se nekad dobra i nacionalna priča „ , kako imenovani navode u svom priopćenju, nastavlja bez tereta nekolicine zbunjenih pojedinaca koji su od početka bili ishodište destrukcije i koji su to nastavljali biti unatoč više puta pruženoj ruci pomirenja .

Ana Bubić je često isticala da je 10 godina bila u stranci Narodna stranka - Reformisti. Mi ostali u stranci smo se stalno pitali kakvo je to svjetonazorsko prosvjećenje doživjela gđa. Bubić kad je odlučila pristupiti Domovinskom pokretu. Stalno smo se pitali kakav to vrijednosni salto mortale bi se morao dogoditi u našim glavama da pristupimo nekoj političkoj opciji koja nam je toliko svjetonazorski daleka kao što su udaljeni Domovinski pokret i Reformisti. Svo njeno kasnije djelovanje je upućivalo na zaključak da ta odluka nije bila slučajna i da je imala za cilj upravo razbijanje Stranke. To je radila postupno i suptilno upotrebljavajući nekolicinu pojedinaca skromnih kognitivnih sposobnosti koji su joj poslužili kao sredstvo. Svoj stvarni cilj u Stranci je najbolje demonstrirala u predizbornoj kampanji pred lokalne izbore kad je otvoreno sabotirala stranku organizirajući , u svojstvu glasnogovornice Podružnice, stranačke skupove na mjestima i u vrijeme potpuno suprotno interesima kampanje. Tako se dogodilo dan prije lokalnih izbora da su na zadarskom Narodnom trgu bile nazočne sve stranke koje su se kandidirale na izborima osim DP-a. U to vrijeme glasnogovornica DP-a organizira odlazak naših kandidata u Gračac, u popodnevnim satima, kad na ulicama nema doslovno niti jednog građanina, potencijalnog birača DP-a. Kad smo već kod Gračaca, istina je da moja supruga i ja, u jednom obližnjem selu imamo imanje koje gradimo više od 20 godina. Nažalost, u 27 godina naizmjenične vladavine HDZ-a i koalicije srpskih stranaka u Općini Gračac u tom selu nije obnovljen vodovod iako u selu postoji izdašan izvor a i dio vodovodne mreže. Gđa Ana Bubić očito smatra da mi mještani , već duboko u 21. stoljeću, ne zaslužujemo tekuću vodu. Nije li glavni zadatak lokalne vlasti upravo rješavanje komunalnih problema građana i stvaranje boljih životnih uvjeta? Inače, koalicija DP-a i HDZ-a u općini Gračac je dogovorena sa vrhom naše stranke tj. sa tada Glavnim tajnikom stranke gosp. Žepinom što Ana Bubić dobro zna jer je tada bila s njim u stalnoj vezi kao što je i danas.

Ipak, za sve nas u DP-u najveće razočaranje je Angelo Žilić. Došao je u stranku kao potpuni anonimus i bez ikakvog prethodnog iskustva u politici. Mi stariji smo ga dočekali objeručke i s nadom da će u bliskoj budućnosti preuzeti glavni teret vođenja stranke. Bio je naš kandidat za dožupana i drugi na listi kandidata za županijsku skupštinu. Bio je dopredsjednik Podružnice zadužen za rad s mladim članovima. Stranka je uložila i trud i sredstva u njegovu kampanju u kojoj on sam nije uopće sudjelovao jer je bio u samoizolaciji koja je u njegovom slučaju očito trajala duže od propisanog vremena a izgleda da je uključivala i njegov mobitel, pristup internetu, društvenim mrežama itd. Koliki je njegov doprinos stranci najbolje svjedoči činjenica da nitko od mladih nije pristupio stranci njegovom zaslugom . U njegovoj rodnoj Škabrnji DP ni danas nema ogranak iako je za formiranje ogranka bilo dovoljno okupiti 5 članova stranke. Kad je postao vijećnik u Skupštini zadarske županije prekinuo je svaku komunikaciju s Predsjedništvom podružnice. Istupao je u ime stranke bez ikakve konzultacije sa Predsjedništvom, samostalno je imenovao sebe u skupštinske odbore a isto tako je bez mandata ulazio u međustranačke pregovore . Angelo Žilić sada ima priliku postupiti sukladno moralnim vrijednostima na koje se rado poziva i vratiti mandat stranci jer je pred svima nama u Predsjedništvu obećao da će to učiniti ako dođe do političkog razlaza sa strankom.

Zaključno, izbacivanjem iz DP-a Angela Žilića i Ane Bubić, konačno su stvoreni uvjeti za daljnji nesmetani rad i razvoj stranke DP u našoj županiji. Imenovana dvojka može organizirati teatralne tzv. tribine , prosipati gnjev i iznositi kojekakve laži . Mogu se koprcati do slijedećih lokalnih izbora kada će nestati u anonimnosti iz koje su i došli. Njihova postignuća na političkom planu će biti sukladna postignućima u privatnom životu.

03. svibanj 2024 19:57