StoryEditorOCM
TribinaPOZIV FORUMA ŽENA SDP-a:

Noćni marš za Dan žena od crkve Gospe od zdravlja do Narodnog trga

Piše Zadarski.hr
7. ožujka 2018. - 13:11
mart1

Forum žena SDP-a uputio je poziv za još jedan marš povodom Dana Žena. Objavljujemo ga u cijelosti.


Živimo u svijetu koji je potpuno neprijateljski nastrojen prema radu. Rad je sve više nesiguran, privremen i neorganiziran. U proletarijatu pak prevladavaju žene. Svjedokinje smo kako se već osvojena prava ukidaju na svakodnevnoj razini... reproduktivna, radnička, socijalna, rodna...

Patrijarhalni bogovi i danas pojačavaju pritisak ne bi li stvorili pukotine u koje će ugurati svoje patrijarhalne „mudrosti", ali ženska povijest je pokazala da se žene nikada nisu borile samo za opstanak već i za smisao borbe, ne samo za nove definicije već i za pravo da definiraju. Oduzimanjem prava na izbor oduzima nam se ono najosobnije, pravo na vlastito tijelo. Dozvolimo li im to šutnjom ili ne činjenjem, a da im ne podmetnemo nogu, možemo očekivati da ćemo u skoro vrijeme šepati. Ili gmizati..

Mi žene znamo da imamo pravo i oslanjat ćemo se na vlastitu žensku snagu u kreiranju društva različitosti, društva koje ne zanemaruje svoje potencijale, društva socijaldemokratskih vrijednosti. Žene svoju moć trebaju graditi autonomno na osnovi vlastitog rada, vlastite vrijednosti, a definirane bitkama koje smo već dobile. Svima onima koji žele patronizirati naš um, tijelo i naše vrijednosti - vrijednosti socijaldemokracije - poručujemo: No passaran!

Zadarske bedeme je prepoznao UNESCO a mi smo prepoznale bedeme u glavama zadarske vlasti. Evropsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj i regionalnoj razini koja bi svakodnevni život građanki i građana našeg grada učinila kvalitetnijim zadarske vlasti su odbile potpisati, licemjerno se pozivajući na „manjkavost" iste. Tu istu povelju u RH dosada je potpisalo 20 gradova i županija kao i mnogi veliki i mali evropski gradovi. Zadranke i Zadrani ako ste i vi protiv:

-Nejednakih plaća
-Izrabljivanja radnica
-Siromaštva 
-Imperativa profita
-Neosuđenih nasilnika 
-Konzervativne revolucije
-Isključivosti 
-Fašizma 
-Profesionalnih sijača mržnje 
-„ Gospodara „ naših maternica 
-Patrijarhata 
-Demografske obnove na njihov način

Marširat ćemo zajedno na Dan žena , 08.03.2018.g u 18 h od crkve Gospe od zdravlja do Narodnog trga. Pružimo otpor onima koji bi nas zatvorili u bedeme!



 


 

24. travanj 2024 18:55