StoryEditorOCM
TribinaEVO GA OPET...

Marko Pupić Bakrač odgovara Kalmeti, Longinu i Dukiću: ‘Ja sam samo čovjek koji povremeno griješi, a oni lažu‘

Piše Marko Pupić Bakrač
26. lipnja 2020. - 08:45

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač odgovara na reakcije gradonačelnika, župana i predsjednika ŽO HDZ-a. Odgovor prenosimo u cijelosti: 

Vidim da velika nervoza vlada u HDZ-u kada na moje očitovanje o korona after partyju tako neurotično reagiraju istovremeno Kalmeta, Longin i Dukić, pardon umjesto Dukića PR služba Gradske uprave. Temeljna razlika između mene i njih je da sam ja samo čovjek koji povremeno griješi a oni lažu. Mnogo toga prosljeđujem u javnost, pa se dogodi da se u moru toga nađe pokoja netočna informacija što se nikako ne može staviti u isti koš sa spinovima i lažima koje oni hotimično i ciljano puštaju u javnost.

Kada pogriješim meni nije problem da se ispričam i priznam pogrešku. To sam napravio pred cijelim Gradskim vijećem i javnošću kada sam se ispričao Borisu Skroči zbog toga što sam ga nehotično zamijenio sa sličnom osobom pa sam ustvrdio da se za vrijeme najveće krize u KK Zadru on ispija krave u Preku. Da sam imao namjeru podmetanja i spinanja ne bih se ispričavao. U obraćanju javnosti oko korona after partyja iznio sam krivu informaciju da je party organizirao sin Darija Jurina, Marko Jurin. U brzini pod presijom događaja i obveza dogodila mi se omaška, čovjeka sam nazvao, ispričao se a ovim putem i javno priznao grešku.

A sada o meritumu stvari. Nakon prvog vala pandemije svugdje u svijetu počela su se vraćati sportska događanja, ali pod određenim uvjetima. Igrači se testiraju redovito, utakmice se odigravaju bez publike, diljem svijeta pa i u Hrvatskoj (HNL) poštuju se donesene mjere za sportaše i sportske priredbe. Nije sporna sama sportska priredba, nisu krivi ni tenisači ni organizatori, ni gledatelji.

Za svaku sportsku priredbu koja se događa u svijetu i Hrvatskoj postavljen je epidemiološki okvir, mjere i način ponašanja. Svugdje samo ne u Zadru. Za to krivicu snose Longin, Dukić, Šime Vicković i Stožer civilne zaštite. Isključivo oni su odgovorni što se cijeli turnir pretvorio u korona party, što je uništeno i ono malo od sezone što smo mogli imati, za negativnu sliku Zadra u cijelom svijetu. Da imaju iti malo svijesti i savjesti svi oni bi se ispričali javnosti za nanesenu nemjerljivu štetu i podnijeli ostavke.

Ali ne, oni još tu nešto pjene, optužuju, traže isprike!? Ljudima su pričali jedno što i kako trebaju raditi a oni sami su se ponašali sasvim drugačije. Dokaz tome su brojne njihove fotografije a i sama činjenica da su zbog toga završili u samoizolaciji. Ponašali su se u stilu „Quod licet Iovi, non licet bovi“ (Što je dopušteno Jupiteru, nije volu). Briga njih što su ljudima uništili do temelja sezonu, kako će ljudi preživjeti, vraćati kredite… bitno je da se sve to ne reflektira na njih i partiju, pa treba bezočno lagati i spinati.

Normalno je da Kalmeta ništa ne zna o korona after partyju. Pa on kaže da nije znao što mu radi vlastiti vozač, državni tajnici , direktori javnih tvrtki u njegovom resoru… po vlastitom priznanju čovjek malo sporije kopča. Evo još nije uspio skopčati što je Nataša Turbić radila u Gračacu i pokrenuti njezino izbacivanje iz stranke. Možda nakon izbora skopča što su mu napravili ovi njegovi s korona partijem i after partyjem.

U ime Dukića odgovara mi novinar koji je za hadezeovce godinama preko novina radio PR i za njih producirao lažne vijesti, onda su ga oni su zbrinuli kad je izbačen iz novinarstva. Sad on mene optužuje da lažem !? Ne znam tko je jadniji taj jadnik ili Dukić koji nije sposoban sam dati niti jednu smislenu izjavu.

Longin je pričao kako ćemo od koncesije luke Gaženica što od fiksnog što od varijabilnog dijela dobivati 15-20 milijuna kuna godišnje. Pričao je koliko ćemo tona teletine, janjetine, voća i povrća prodavati kruzerima kad Turci dobiju koncesiju. Eno Turci uplatili 1,6 milijuna kuna fiksnog dijela koncesije a varijabilni još ne mogu izračunati iako je odavno prošao rok, mora da je negdje oko nule. Bit će da više najamnine plaćaju carina i policija Turcima nego što Turci plaćaju koncesiju. Zamislite da izgradite kuću date je u najam a onda vlastitu kuću uzmete u podnajam po većoj cijeni nego što ste je dali u najam !? A kruzerima još nismo prodali niti jedno kilo teletine, janjetine voća i povrća. Što bi narod rekao u laži su kratke noge.

Longin ima kratke noge i dug nos a mene optužuje da lažem. E i još kaže da će me tužiti. Sjećate se kad smo bili djeca onih što su stalno plačući trčali nešto tužiti mami i tati ? Naš plačljivac Longin uzme Korljana i Brkića koji inače zastupaju ustanove i tvrtke pod njegovom ingerencijom (ŽUC, bolnica, Narodni muzej…) pa se žali sudu i tamo plače. Da je ovo Njemačka niti bi on nakon toga bio na javnoj funkciji, niti bi oni imali licence.

Što se tiče postupka koji je u tijeku, a koji Longin spominje redovito sam se odazivao na sva ročišta, odgađao sve svoje poslovne i privatne obveze. Postupak je došao do faze kada sam trebao iznijeti završnu riječ, međutim onda su se Longinovi odvjetnici sjetili da bi oni htjeli još neke svjedoke, ovo i ono. Pa nisam ja dužan odgađati sve obveze kako bi oni izvodili performanse u sudnici i izvolijevali. Da ne pričam kako moja tužba za isto djelo dolazi na red za 4 godine a Longinova za par mjeseci. Evo sve ne mogu spavati od brige zbog tih njegovih tužbi.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač

16. travanj 2024 19:31