StoryEditorOCM
TribinaSRETAN USKRS

Iz Zadarske nadbiskupije objavili su najave za Veliki tjedan, evo rasporeda...

Piše I.G.
12. travnja 2022. - 21:57

Iz Zadarske nadbiskupije objavili su najave za Veliki tjedan

1. Na Veliki četvrtak, 14. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 9 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Misu posvete ulja u zajedništvu sa svećenicima u Zadarskoj nadbiskupiji. 

Nadbiskup će na misi blagosloviti ulje i posvetiti krizmu, a svećenici koji djeluju u Nadbiskupiji obnavljaju svoja svećenička obećanja dana na ređenju. Na to misno slavlje pozvani su ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji u školi i župnoj katehezi, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća i suradnici u župi.

2. Na Veliki četvrtak, 14. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva. Nakon mise, Sveto Otajstvo prenosi se u 'Božji grob' gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača. 

3. Na Veliki petak, 15. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Službu Muke Gospodnje. Nakon obreda u katedrali, središtem Zadra proći će procesija s križem od katedrale do crkve sv. Šime. Za vrijeme procesije puk će pjevati prijekore 'Puče moj, što učinih tebi'.

4. Na Veliku subotu, 16. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 21 sat u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi svečano uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja. 

5. Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju, 17. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi svečano misno slavlje kada će podijeliti papinski blagoslov s potpunim oprostom. 

 

18. travanj 2024 12:39