StoryEditorOCM
TribinaPOSIPANJE PEPELOM

Dva tjedna nakon što smo otkrili ‘aferu Mercedes‘, predsjednik HNK Zadar Damir Knežević odlučio se svima javno ispričati i - vratiti auto!

Piše Zadarski.hr
22. veljače 2021. - 12:49

Nakon što je Zadarski.hr otkrio "aferu Mercedes" prije dva tjedna, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Zadar Damir Knežević uputio je javno priopćenje u kojem se ispričava građanima Zadra, gradskoj upravi i gradonačelniku. Prenosimo ga u cijelosti. 

Ovim putem se želim ispričati građanima Zadra, Gradskoj upravi i gradonačelniku Dukiću zbog neugodnosti koje je izazvao najam vozila namijenjenog voditelju omladinske škole i ovim putem obavijestiti cijelu javnost kako je vozilo vraćeno. Smatrali smo da se radi o dobrom poslu za klub s obzirom na to da je najveći dio troška najma tog vozila bio pokriven od strane sponzora, no očito smo poslali pogrešnu poruku zadarskoj javnosti. Dok god se klub, najvećim dijelom financira iz gradskog proračuna za nas trebaju vrijediti jednaka pravila kao i za sve druge korisnike proračunskih sredstava.

Svjesni javnih trauma koje su izazvale financijske malverzacije u zadarskom nogometu prethodnih desetljeća, klub vodimo maksimalno transparentno i bez financijskih dubioza. Naš fokus je na kadrovskom i infrastrukturnom jačanju omladinske škole zbog čega smo i dobili podršku Grada te pripremi kluba za ulazak strateškog partnera. Žao mi je zbog pogrešne odluke i poruke koju smo poslali. Još jednom se ispričavam i obvezujem da ću napraviti sve kako bismo u narednom periodu dodatno osnažili klub, uspostavili dugoročno održiv model upravljanja i napredovanja kluba na zadovoljstvo djece, roditelja i svih građana grada Zadra. 

Damir Knežević

Predsjednik

Hrvatski Nogometni klub Zadar

18. travanj 2024 20:56