StoryEditorOCM
TribinaDANSKI STUDENTI

Došli učiti o projektima ekološke održivosti; LAG Bura predstavio im i socijalne usluge kao što su Razvrstaj i Recikliraj, Voćni Trg, Domaće u Vrtiće...

Piše Zadarski.hr
30. rujna 2022. - 13:01

Prof. Ole Holm Jensen, lektor Business Academy Aarhus, sa studentskom grupom programa održive poljoprivrede poslovne akademije, posjetio je u četvrtak područje LAG-a „Bura“.

Studenti su htjeli naučiti o načinima ekološki održivih projekata i manifestacija koje je proveo LAG „Bura“ te se upoznati s ekološkim poljoprivrednicima lokalnog kraja LAG-a „Bura“. Studentima je LAG „Bura“ pripremio prezentaciju provedenih projekata ekološke održivosti, ali i socijalnih usluga kao što su Razvrstaj i Recikliraj, Voćni Trg, Domaće u Vrtiće, Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena, Vrata u Europu, Ražanac-Zaželi, moj dom, Edukacija donositelja odluka i pružatelja socijalnih usluga-kvaliteta usluga. Na prezentaciji se također predstavila OPG Sandra Šestan sa svojom paletom proizvoda mediteranskih biljaka hidrolata, macerata, eteričnih ulja. Studentima je to bio prvi susret sa unikatnim proizvodima dalmatinskoga kraja.

Nakon održane prezentacije u općini Jasenice, slijedeću etapu prezentacije je bila održana u kušaoni OPG Mate Dušević u Ljubču gdje je studentima prezentirana degustacija ekoloških maslinovih ulja i lokalnih sireva. Mate Dušević je priredio prezentaciju uzgoja ekološkog maslenika. Jedan od maslenika smo nakon prezentacije imali prilike posjetiti s gospodinom Mladenom Duševićem gdje su studenti imali prilike naučiti o različitim sortama maslina, docjepljivanju maslina, uzgoju novih vrsta te naučiti o budućnosti ekološkog maslinarstva u konceptu održivosti i klimatski promjena.

Tijekom svog posjeta posjetili su i Sveučilište u Zadru te Nacionalni park Plitvice.

- Ovim putem se zahvaljujemo OPG Sandra Šestan i OPG Mate Dušević na potpori studijskog posjeta i prezentaciji svojih raznolikih proizvoda. Business Academy Aarhus razvija i nudi visokoobrazovne programe usmjerene na praksu prvenstveno za privatni poslovni sektor, a glavni cilj im je omogućivanje zaposlenja studentima nakon završenog programa te jedna od najvećih poslovnih akademija u Danskoj - poručili su iz LAG-a "Bura."

25. travanj 2024 10:12