StoryEditorOCM
SportBICIKLIZAM XC

Završnica XC Zimske lige Dalmacije u brdskom-biciklizmu: po prvi put u povijesti na postolju dva pobjednička kluba s istim brojem bodova!

Piše I. Gjergja
28. ožujka 2023. - 11:13

Ove godine završnica XC Zimske lige Dalmacije u brdskom-biciklizmu kao posljednje 10 kolo održana je na području općine Pakoštane, Parka prirode Vransko jezero i Maškovića Hana. Domaćin, BBK Pakoštane, organizirao je vrhunski event koji je uz ogroman trud sa savršenom stazom, fantastično organiziranom dječjom utrkom i emotivnom dodjelom priznanja svim natjecateljima zaokružio još jednu sezonu utrkivanja u popularnom cross countryu Dalmacije. 

Po prvi put u povijesti dobili smo dva pobjednička kluba s istim brojem bodova. Pošto u pravilniku o bodovanju rekreativne XC Zimske lige Dalmacije nije predviđen takav scenario klubovi, osvajači tih 162 boda BBK Orlov krug i BK Primošten su zajednički ponijeli titulu prvaka za 2022/23 godinu.

U dječjoj XC Zimskoj ligi Dalmacije nije bilo iznenađenja. Ovogodišnji pobjednici dolaze iz kluba Zadarske županije, koji imaju najbrži rastući broj dječjih natjecatelja i osvojili su premoćno prvo mjesto s 101 bodom. Klub osvajač Dječje XCZLD je BK Posedarje.

Dugogodišnji, dosadašnji pobjednici BK Metković ove godine srebreni, drugi a, kao treći plasirali su se cure i dečki iz Orlovog kruga Vodice.

Marljivi članovi BBK Pakoštane ovu godinu su postavili vrlo zahtjevnu ali savršeno pripremljenu stazu koja je od natjecatelja tražila jako puno snage na dionicama uspona, koncentracije po tehničkim spustevima staze ali pružala je i trenutke za uživanje u pogledu na tirkizno Vransko jezero.

Ukupni pobjednici jučer su praćeni pogledima gledatelja prošli ciljem kao prvi i najbrži Roko Fržop s vremenom od 1:07:26, dok je Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane kao najbrža žena prošla cilj samo tri minute nakon Roka u vremenu 1:10:29. Respektabilni rezultati koje vrijedi zapamtiti.

 

20. travanj 2024 08:46