StoryEditorOCM
SportDANI SPORTA

Zajednica Talijana organizira danas, od 9 do 11 sati, sportske Dane otvorenih vrata na Višnjiku: košarka, nogomet i odbojka za dječje uzraste

Piše MGM
4. rujna 2021. - 09:28

Nakon pandemijske "suše", sportska događanja dođu kao melem, osobito za one mlađe uzraste. Znali su to i iz Zajednice Talijana koji danas, na otvorenim terenima Višnjika, organiziraju "Giornata Delle Porte Aperte", odnosno Dane otvorenih vrata. 

Prvi je put da su se okušali u organizaciji takve vrste događaja pa im je svaka pomoć bila dobrodošla. 

Prvi se ponudio poznati košarkaši trener, Umberto Piasevoli, koji posljednjih 30 godina putuje upravo s djecom u Italiju na turnire, gdje su ga, kako nam je rekao, uvijek divno dočekali.

- Bit će uključeno oko 100 djece, plus njihovi treneri. Sport je jedna lijepa stvar koja zbližava ljude i u kulturnom i u bilo kojem drugom pozitivnom smislu tako da je ova inicijativa vrlo pohvalna. Uspjeli smo riješiti i sponzorske majice i prikladne medalje kako bi sve bilo na razini. Od 9 do 11 sati bit će vrlo aktivno i veselo pa pozivamo sve da dođu i uživaju u danima sporta - naglasio je Umberto. 

Giulia Pezzano, novoizabrana predsjednica Zajednice Talijana naglasila je kako im je želja bila promovirati sport, ali jednako tako da se svi Zadrani, osobito mladi, upoznaju s radom ove dugovječne Zajednice.  

- Imamo brojne aktivnosti: od sporta, kulture, tečajeve jezika kako talijanskog tako i hrvatskog, umjetnosti i tečajeve kuhanje. Želimo promovirati našu kulturu i sve što ona obuhvaća. Prvenstveno se obraćamo mladima, zato ih pozivam da nas posjete u Ulici Borelli 8 i da s nama, ako ništa, popiju finu talijansku kavu  - zaključila je Giulia. 

29. svibanj 2024 01:56