StoryEditorOCM
SportOVO NIJE NORMALNO

Zadrani izašli iz izolacije, pa ih u razmaku od tri dana čekaju tri utakmice. Tek kada se nekome nešto dogodi onda će se reagirati?!

Piše Frane Vulas
22. siječnja 2022. - 19:00

Tri utakmice u razmaku od samo tri dana odigrat će košarkaši Zadra nakon čak 18 dana stanke od susreta zbog Covida-19. Nakon što su sinoć u jednoj od najvažnijih utakmica sezone ugostili Krku u Admiral Bet ABA ligi, već sutra će u 19 sati u Višnjiku igrati i susjedski derbi sa Šibenkom u domaćem prvenstvu, a odmah nakon tog susreta moraju na put do Istre, jer kod Pule 1981 gostuju u ponedjeljak u 20 sati u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Nisu sva tri protivnika slične razine, pogotovo posljednji, ali treba i takve utakmice odraditi, istrčati, na koncu i u njima pobijediti.

Nećemo ponavljati onu frazu kako momčad trenera Vladimira Anzulovića ima NBA ritam utakmica zato što se u najjačoj ligi svijeta ponekad igraju tri utakmice u razmaku od samo 72 sata. Ali u financijski moćnoj NBA ligi su problemima klubova i igrača s koronavirusom doskočili potpisivanjem novih igrača pa nema ovakvih odgoda utakmica i kasnijih nadoknada, zgusnutog ritma zbog manjka termina. Kod nas zbog toga momčad nakon izlaska iz izolacije dočekaju tri susreta u četiri dana.

Naravno, da profesionalni sportaši nakon preboljenog Covida-19 odnosno izlazaka iz izolacije prolaze detaljne liječničke preglede pred povratak na sportske terene, treninzima, utakmicama. Međutim, ne treba biti liječnik ni trener da bude potpuno jasno kako su tri utakmice u razmaku od tri dana za momčad koja se borila sa SARS-Cov-2 virusom ipak previše. Bez obzira na težinu protivnika.

Brojni treneri iz različitih sportova, sportaši već dugo upozoravaju kako se u ovom cijelom ludilu ne vodi dovoljna briga o zdravlju sportaša, ali očito bez efekta. Izvan forme, nepripremljeni, s posljedicama koje će možda tek i početi osjećati, sportaši odmah ulaze u još i teži žrvanj utakmica od onog koji ih očekuje kada su zdravi. Ovo je novo normalno. Ali nije normalno. I naravno, kako je i najčešće slučaj, tek kada se nekome nešto dogodi onda će se reagirati.

15. travanj 2024 04:58