StoryEditorOCM
SportKK DIADORA

Zadarski amateri u Kup natjecanju po drugi put stigli do 16 najboljih i u ponedjeljak - idu na pobjedu!

Piše Ivica Gjergja
22. studenog 2020. - 21:37

Kada potpuni amateri uđu u 16. najboljih u Kupu „Krešimira Ćosića“ tada je to veličanstven uspjeh. Takav uspjeh su ostvarili igrači zadarskog Košarkaškog kluba Diadora, član Druge lige – jug. Zanimljivo da im je ovo drugi put da su izborili plasman među 16 najboljih momčadi. Oni su učinili pravi posao, zaslužuju pozornost i svako divljenje.

Tako će njihovu snagu „isprobati“ premijer ligaš Vrijednosnice Osijek s kojima će odigrati susret u ponedjeljak u 19 sati na Bilom brigu. Pobjednik susreta plasirat će se na završni turnir osam najboljih u Kup natjecanju Hrvatske. Prema informacijama do kojih smo došli, a nakon utakmice Vrijednosnica sa Sonik Puntamikom, odmah nakon svršetka tog susreta njihov reprezentativac Antonio Jordano otputovao je na okupljanje reprezentativaca. Neće ga biti u sastavu, umnogome će gosti biti oslabljeni jer pored njega još neki igrači ne mogu igrati tako da će imati samo devet igrača u rosteru. Sigurno da će i ovaj momenat odrediti pobjednika. Diadora ima prigodu plasirati se dalje.

- Nama je odigrati i biti u 16 najboljih u Kupu „Krešimira Ćosića“ nagrada za naš dosadašnji rad. U prvom redu naših igrača ali i stručnog vodstva predvođenih trenerima Marija Pešuta i Darka Melnika, potom Davida Zubčića i Rinalda Galovića koji nam se pridružio ove sezone. Šteta što će se ovaj susret igrati bez publike jer bi to bila još jedna košarkaška fešta nakon lanjske osmine finala kada smo ugostili Šibenku. Biti dvaput u osmini finala Kupa za nas je veliki sportski rezultat i čini nas ponosnima. Sve ćemo učiniti da se domognemo pobjede, kazao je predsjednik Diadore Tomislav Kabić.

Prenoseći razmišljanje igrača i svoje na društvenim mrežama, trener Mario Pešut kazao je:

-Svi u klubu zajedno s našim navijačima živimo za ponedjeljak i utakmicu s Vrijednosnicama Osijekom. Bit će to velik dan i velika utakmica za nas. Vjerujemo u pobjedu i borit ćemo ne žaleći znoj da dođemo do nje, kazao je kratko Pešut.

Susret Diadora – Vrijednosnice Osijek, odigrat će se 23. studenog 2020. u Zadru, u dvorani OŠ Zadarski otoci, Trg Damira Tomljanovića Gavrana 2, s početkom u 19:00 sati.

19. travanj 2024 17:49