StoryEditorOCM
SportABA LIGA

Zadar je u infarktnoj završnici posustao, a bodove su u Beograd odnijeli gosti!

Piše Dražen Žura
28. ožujka 2024. - 20:18
Zadar, 280324. Dvorana Kresimira Cosica na Visnjiku. Utakmica 25. kola AdmiralBet ABA lige Zadar - FMP Soccerbet. Na fotografiji: publika.Zvonko Pavic/Cropix

Dvorana „Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 3500. Zadar – FMP Soccerbet 72: 75 (21: 25, 19:9, 15:22, 17:19))

Suci: Josip Radojković i Krunoslav Peić (Hrvatska) i Tomislav Stapić (Bosna i Hercegovina).

ZADAR: Davis (5), Klarica, Vujačić, Žganec (7), Mazalin (11), Lakić (8), Mekić, Jambrović, Drežnjak (11), Grbić, Božić (26), Ramljak (4).

FMP: Watson (3), Živanović, Foster (5), Rebec (16), Pavićević, Roberts (12), Stepanović (6), Šaranović (4), Simović (4), Stojanović, Novak (7), Kuzmić (18).

 

Zadar je u infarktnoj završnici posustao i bodove su u Beograd odnijeli gosti, koji su imali više mirnoće kad se odlučivalo pitanje pobjednika. Nije krenulo nimalo dobro za zadarsku momčad, jer je Roberts pokazao svoju moć s dvije trice, međutim, brzo se okrenula priča, Davis dva poena, Lakić tri, nakratko su vratili utakmicu u ‘korito‘.

Opet je Roberts bio precizan na vanjskom šutu, jednako i Foster, dovoljno za deset viška u korist FMP-a! Uslijedila je minuta odmora, nakon koje su Božić i Žganec pogurali dvije trice, kasnije se lopte i realizacije dohvatio Mazalin, dok je s dva slobodna bacanja Lakić u 13. minuti prvi puta stigao do prednosti (29:28).

Podigao je Zadar razinu obrane, nestao je vanjski šut gostiju, a Božić je nastavio biti glavna prijetnja za gostujuću obranu! Svega devet poena, FMP-a u drugoj dionici zorno kazuje o uspješnosti obrane domaćina, jedino im je pred kraj druge četvrtine nanovo problem u reketu krenuo stvarati Kuzmić, dok je na drugoj strani Davis s tri poena zaključio poluvrijeme!

Zadar je tricama, Lakića i Drežnjaka napravio iskorak u rezultatu (48:39), sve je upućivalo na nastavak niza, međutim, brzo je uzvratio Simović istom mjerom, onda se na utakmici pojavio Rebec, dva puta dva, dva puta tri poena i stigao je FMP do prednosti!

Potom se igralo koš na koš, odnosno, mijenjale su se momčadi u vodstvu, ne više od jednog poena, koji je u konačnici otišao u korist gostiju, uoči zadnje četvrtine! Gotovo na isti način Zadrani su ušli u posljednju dionicu, Žganec i Božić svatko po jednu tricu  dovoljno za više zraka, napose nakon Ramljakove dvice (65:58)!

Opet se FMP trgnuo, Stepanović i Kuzmić su svoje spustili na minus dva, međutim, zaredala je zadarska momčad poenima, ali im nisu dužni ostali ni gosti, osobito dojmljiva bila su tri poena Rebeca, gotovo s centra, potom je Novak na manje od minute do kraja smanjio zaostatak na jedan poen! I onda se ponovno ukazao Rebec, čime drugo nego tricom za prednost FMP-a, semafor je pokazivao 71:73 i nešto više od pola minute do kraja i napad Zadra! Žganec se namjestio na šut za tri poena i promašio, a Novak je pogodio jedno od dva bacanja, za plus tri.

Božić je promašio za tri poena, Žganec je kopirao Novaka ! FMP je opet stigao do slobodnih bacanja, Kuzmić je također samo jednom pogodio. Sedam sekundi do isteka, u posjedu lopte bio je Zadar, Lakić je pokušao završiti tricom, nije uspio!

Simović je pak promašio, prvo slobodno, drugo je realizirao, a Boži s nebesa nastojao poravnati i gurnuti utakmicu u produžetak. Ništa od toga!

26. travanj 2024 05:34