StoryEditorOCM
SportIZGUBILI U BARU

Zadar je izgledao posve u redu, uspjeli su umrtviti igru Mornara, međutim, bilo je pitanje trenutka kad će „podivljati” Russell

Piše Dražen Žura
9. listopada 2022. - 21:41

BAR – Dvorana „Topolica”. Gledatelja: 700. Mornar Barsko zlato – Zadar 100:91 (23: 23, 24:23, 28:24, 25:21)

Suci: Sašo Petek i Mario Majkić (Slovenija) i Ernad Karović (BiH).

MORNAR: Russell (47), Mihailović (1), Živanović, Pierce (11), Vranković (11), Kovačević (3), Pecarski (13), Kone, Vesković, Miković (2), Vujačić (6), Diong (6).

ZADAR: Davis (16), Jordano (19), Klarica, Sikirić, Žganec (4), Čampara, Matulina, Lakić (5), Drežnjak (2), Božić (34), Ramljak (2), Šantelj.

Zadar je tri minute prije kraja uspio uhvatiti zaostatak od 12 poena, pa se činilo kako mogu i do preokreta, međutim, u ključnim trenucima, Božić je napravio petu osobnu i tako unatoč velikoj količini koševa, u neku ruku ispao gubitnik. Ali je Mornar u svojem Darenu Russelu iza čijeg je imena gotovo pedeset poena, zadnje minute podredio suigračima. Uvelike mu je pomogao Pecarski, na svaki promašaj domaćina znao je skočiti ili pak upisati poene baš kad je trebalo.

Inače, kroz utakmicu, Zadar je izgledao posve u redu, uspjeli su umrtviti igru Mornara, međutim, bilo je pitanje trenutka kad će „podivljati” Russell koji je počeo parati mrežicu odakle se god sjetio, bilo na ulazu, ili na šutu za tri poena! Jeste, u trenucima dok je Zadar držao prednost u prvoj četvrtini, s tri „trice, dvije Piercea i jednom Pecarskog ulovio pozitivan rezultat. Zadrani su neko vrijeme doista živjeli na dobroj realizaciji za „tricu”, Jordano je bio prvo ime. Imali su Zadrani i problema pod obručem, jer ih je nerijetko blokirao Vranković, k tomu je iz svih pet pokušaja upisao poene.

Ukoliko se još nekoga osim Božića može uvrstiti u skupinu uspješnijih od ostalih onda su to Davis i Drežnjak. Istina, Davis je kad se možda i lomio rezultat poremetio šut i Mornar je počeo broditi prema pobjedi. Nedvojbeno, na zadarsku momčad je utjecala i činjenica kako su u petak imali ogled s Cibonom kojeg su također izgubili i onda su se morali prebaciti u Bar, gdje nisu bili daleko od trijumfa. Međutim, dva puta se trebali preživjeti serije domaćina, najprije 13:2 potom i 15:12, za korak više nestalo je energije i koncentracije.

 

04. svibanj 2024 12:58