StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Zadar i HV Posedarje "profitirali", Primorac - pao: trudili su se, no ovaj put ih nije išlo...

Piše Ivica Gjergja
15. rujna 2024. - 18:21

Natjecanje u ovoj ligi rekli bi ide - ubrzano. Naime, od četiri kola jedno je odigrano sredinom tjedna, a učinak županijskih predstavnika u ligi je raznolik, pa je tako Zadar visoko porazio Zmaj (M), kojem je četiri puta "podrezao" krila i na kraju susreta zauzeo prvo mjesto i lidersku poziciju u ligi.

Bilo je očito da su Zadrani došli u onaj ritam igre koji žele i dalje gajiti, napadački, borben, te tako cijelo vrijeme susreta. Bila su četiri zgoditka od šeste minute: dva puta je "motorin" Kristijan Jurić "bušio" mrežu, a po jedan put strijelci su bili Djevaljekaj i Mahmutović, dok kod Zmaja nije bilo strijelca.

Bruno Grgić nekoliko puta presjekao je akcije gosta i uposlio svoje suigrače – Jurića za zgoditke. 

- Sve više i bolje surađujemo na terenu što je vidljivo. Imamo dobro posložen sastav vjerujem da nećemo pustiti zauzeto prvo mjesto na ljestvici. Mogu u ime mojih suigrača obećati još bolja naša izdanja, svi ćemo se maksimalno truditi i vjerujem imati učinak u rezultatu, kazao nam je dvostruki strijelac Zadra, Kristijan Jurić.

U Biogradu je odigran derbi kola ne samo županije nego i lige gdje su igrali Primorac i HV Posedarje, a koji je završen pobjedom igrača iz Posedarja (0:1). Zgoditak je djelo najboljeg na terenu - organizatora igre Ivana Ćurjurića, koji je u 84. minuti ishodio kazneni udarac, te sam uzeo loptu i "zabio" za pobjedu, na veselje navijača Viteza. Ćurjuriću su pomogli i ostali igrači njegova kluba, a poglavito senatori u ekipi. On je pokazao mladim igračima kako se igra, bori i doprinosi svom klubu, on je uzor, nogometna "potka"  koja je osnov igre Viteza. Sa 36 godina ide putem našeg nogometnog velikana Luke Modrića. 

Primorac se trudio pokušavao sve, no nije ih ovaj put išlo i na kraju su poraženi.

- Što reći nakon poraza, imamo malo gorčine. No, moram priznati da smo u prvom poluvremenu bili ravnopravni imali prigoda, a gosti su u drugom preuzeli inicijativu i nakon naše greške dobili su kazneni udarac iz koga su pobijedili. I nakon toga imali smo poluprilike, tukli u stativu i nijedna lopta nije legla u gol, idemo dalje, kazao je trener Primorca Anel Karabeg.

Trener HV Posedarja Darko Vukić rekao je kako su nakon pobjede svakako sretni i zadovoljni.

- Što se tiče susreta sa Primorcem znali smo da nas čeka izazovno gostovanje, a ova utakmica je uvijek viša od uobičajene obzirom da se radi i o županijskom derbiju. Bili smo ugodno iznenađeni dobrim startom Primorca i znali smo da se radi o ozbiljnoj momčadi. Mi smo dobro radili protekli tjedan, imamo dobar rezultati u vrhu smo. Proširio nam se i roster, puno nam znači povratak Lovre Ćirjaka, a nadamo se da će uskoro steći pravo igranja i Antonio Mršić. U sljedećim susretima biti ćemo još bolji, kazao je Vukić.

Redoslijed na ljestvici:

1. Zadar 4 2 2 0 9:3 6 8

4. HV Posedarje 4 2 2 0 2:0 2 8

8. HNK Primorac 4 1 2 1 3:2 1 5.

15. rujan 2024 18:27