StoryEditorOCM
SportTEŠKA TEORIJA

Za polufinale nam treba čudo nad čudima! I to ne samo jedno... Evo što se sve mora poklopiti da Hrvatska ipak prođe

Piše SN
20. siječnja 2024. - 20:41

Hrvatska bi se već danas mogla oprostiti od plasmana među četiri najbolje ekipe Europe. Crni scenarij dogodit će se pobijede li Nijemci protiv Austrije, a u drugom slučaju i dalje nam treba - čudo, pišu Sportske novosti.

Šanse da ćemo gledati Gorana Perkovca i njegove izabranike u polufinalu nalaze se tek u teoretskim domenama. U praksi smo se pozdravili porazom od Mađara, u tom tonu govorio je čak i Perkovac iako matematički još uvijek ima šanse.

Da bismo izborili iduću fazu, moraju se poklopiti sljedeći rezultati: Osnovno, Njemačka večeras mora dobiti Austriju. Hrvatska do kraja grupe nema što tražiti osim pobjeda, dakle potrebna su nam četiri boda protiv Islanda i Njemačke. Nadalje, Mađarska mora izgubiti od Njemačke i Francuske. Njemačka, dakle, ne smije dobiti Austriju, ali mora Mađarsku. I jasno, izgubiti od nas u zadnjem kolu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Ako se sve navedeno poklopi, a Austrija dobije Njemačku, "živi" smo tek ako Austrija izgubi protiv Francuske i Islanda. U tom scenariju prolazimo jedino s boljom gol-razlikom od Austrije budući da ćemo biti bodovno izjednačeni. Ako, pak, Austrija odigra neriješeno s Nijemcima, onda protiv Francuske i Islanda ne smije uzeti više od jednog boda. U tom scenariju (remija Austrije i Njemačke) Hrvatska će biti izjednačena ili s Njemačkom ili s Austrijom i Njemačkom. Tada bi sigurno prošla u polufinale.

Tablice omogućuje Sofascore
image
Ante Čizmić/Cropix
29. travanj 2024 09:53