StoryEditorOCM
SportZADAR DOBIO ATLETSKI KLUB OSOBA SA INVALIDITETOM "FORTIUS"

Vladimir Gašpar bacat će koplje na Europskom prvenstvu u Berlinu

Piše Ana Franić
22. kolovoza 2018. - 20:09
fortius4-220818.JPG

Na atletskoj stazi na Višnjiku u srijedu je predstavljen Atletski klub osoba sa invaliditetom "Fortius" Zadar čiji je i član hrvatski reprezentativac 27-godišnji Vladimir Gašpar. Vlado će u nedjelju nastupati na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Berlinu u disciplini bacanja koplja.

- Klub je osnovan na inicijativu mog prijatelje Vlade koji se želio profesionalno baviti sportom, a u samo sedam mjeseci bavljenja atletikom ovladao je bacanjem koplja. Iznimno mi je drago što je projekt zaživio, a klub je Bog pomazio zbog činjenice da s Vladom radi vrhunski sportski djelatnik i trener Edi Stipić, rekao je Ante Rubeša, tajnik kluba.

- Kada me Ante nazvao odmah sam pristao i tada nisam znao u što se točno upuštam. Ali, danas mi je drago što sam se susreo s Vladom i Antom jer je ova priča oplemenila i moj život. Vlado ne trenira dugo, ali po njegovoj konstituciji se vidi da je unatoč svom hedikepu niskog rasta izuzuetno sposoban za sport. Vlado je naš dijamant, a zajedno ćemo rasti i narasti, poručio je trener Edi Stipić.

Prve treninge Fortius će imati na ŠRC Višnjik, a vremenom će se prilagođavati ovisno o broju i potrebama članova.

27. svibanj 2024 07:32