StoryEditorOCM
Sport"VELIKA ČAST"

Vladimir Anzulović, novi trener na Višnjiku: Bio sam i igrač Zadra, ali ovo je prigoda i velika obaveza, teret s kojim se moramo znati nositi!

Piše Dražen Žura
23. listopada 2021. - 18:49

Svega nekoliko sati nakon konačnog dogovora s Nadzornim odborom KK Zadar, Vladimir Anzulović doputovao je iz Novog Mesta i pojavio se na tribinama dvorane „ Krešimir Ćosić”. Došao je vidjeti kako izgleda momčad koju će preuzeti od Srđana Helbicha, jednog od pomoćnih trenera u zadarskom stožeru iza kojeg su dvije pobjede. Jednu je ostvario u HT Premijer ligi u ogledu s Vrijednosnicama Osijek, drugu, iznimno važno protiv Borca u regionalnoj Admiral BET ABA ligi.

Zula mlađi, kako ga zovu mnogi Zadrani, pozorno je pratio zbivanja na parketu. Na trenutke i emotivno, kao da je već na klupi!Iako nije bio prva opcija za nasljednika Ivana Perinčića, rasplet izbora mu je dobro sjeo....

- Svakako da jeste i ne treba biti previše pametan za kazati kako mi je ovo velika čast! Sama činjenica da je riječ o Zadru koji mi je povjerio dužnost glavnog trenera dovoljno kazuje o mojem zadovoljstvu. Ne samo zato što su mi korijeni iz ovih krajeva, nego u Zadru imam i veliki broj istinskih prijatelja , tako da mogu reći kako nisam stigao kao gost – uvodno će Anzulović u razgovoru kojeg smo vodili u poluvremenu utakmice Zadra i Borca.

Nije se mogao oteti jednom velikom dojmu....

- Svatko onaj tko ne osjeti što znači biti, evo uskoro i raditi, u dvorani u kojoj vise dva dresa košarkaških velikana Pina i Kreše , ne poznaje zadarsko bilo koje kuca za ova sport. Ujedno svi mi koji dobijemo prigodu preuzimamo i veliku obavezu, teret s kojim se moramo znati nositi – kazao je Vladimir.

Zgodno je za primijetiti kako je Anzulović, prvi trener koji je u istu nisku u svojoj karijeri povezao, Šibenik, Split, na koncu i Zadar. U njemu je Dalmacija....

- Uostalom bio sam i igrač Zadra (sezona 2006./2007. op.p.) , pa znam što publici znači Zadar. I meni samom ne samo iz toga doba nego kad sam dolazio kao suparnički igrač, ili pak trener, uvijek je posebna emocija. I ne odnosi se to samo na klub nego i grad – veli Anzulović, svjestan kako se iz sentimentalnosti u kratkom vremenu mora prebaciti na ono što ga očekuje na parketu. - Koliko vidim kroz prvo poluvrijeme s Borcem, nije teško zaključiti da su dečki vrijedni, s puno volje i želje krenuli su u dvoboj i to je po meni jedan put , odnosno, glavni preduvjet kojem ćemo težiti u nastavku sezone. Znam, nije lako, pred nama je puno rada i sve to treba odraditi u hodu. Svjestan sam da je Zadru krenulo prema očekivanju da ne bih sada na temu zadarske košarke razgovarao s vama. Imao sam sličnu situaciju s Krkom, na sve se poklopilo tri karantene, odnosno izolacija zbog korone i jednostavno se uđe u niz poraza , u negativnu seriju koju je jako teško zaustaviti – iskreno će Anzulović, kojeg je zaintrigiralo pitanje u vezi mogućih „ intervencija” unutar momčadi.

- Ne poznajem trenera koji u svojem sastavu ne bi rado imao kvalitetnog igrača koji može biti od velike koristi momčadi. O tome ću sigurno ovih dana razgovarati s vodstvom kluba. Gledao sam sve utakmice Zadra ove sezone, jednu i uživo protiv Krke, tako da imam određene informacije. Više ću znati u izravnom kontaktu s igračima na treninzima koje moramo uklopiti u veliki broj utakmica. Uglavnom tu sam, odnosno, tu smo da svi zajednički pokušamo čim prije promijeniti situaciju – zaključio je Anzulović.

27. svibanj 2024 10:23