StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA OSVRT NA 18. KOLO

Veliki županijski derbi trećeligaša između domaćeg HV Posedarja i Zadra bio je istinski nogometni derbi: evo reakcija!

Piše Ivica GJERGJA
5. ožujka 2023. - 12:23

Veliki županijski derbi trećeligaša i Zadarske županije u Posedarju između domaćeg HV Posedarja i Zadra (2:1) bio je istinski nogometni derbi kojega je pratilo preko 600 navijača, završio je slavljem domaćih navijača i igrača u zagrljaju na kraju susreta.

Igračima iako se očekivale „vruće igre“ na terenu i u gledateljstvu treba skinuti kapu za fer i korektnu igru kao i navijačima za bodrenje svojih ljubimaca. Vitezovi su slavili te zaslužuju sve čestitke, dok su Zadrani imali prigodu pred kraj susreta poravnati nisu uspjeli te su bodovi ostali u Posedarju. Kad smo kod golova, domaći navijači bili su „naoružani“ osmjehom nakon što su padali zgodici i opet su slavili domaćini (što je u nizu druga pobjeda i neodlučeno u proljetnjem dijelu sezone, dok su od kad je došao trener Marko Pinčić pobijedili šest puta). Ovaj rezultat govori da Vitezovi imaju igru, a koja donosi rezultat.

U utakmici su se iskazalo dosta igrača koji su bili praćeni od skauta, a najbitnije je to da je kapetn Viteza Luka Klanac nakon ozljede i ne igranja godinu dana uhvatio nekoliko minuta. Na derbiju su golovi padali kako plod dobro izrađenih akcija, Kneževića u 49, te Čirjaka za 2:0 u 59 i na kraju Zakarića u 64 za Zadar. Pa krenimo redom. Na otvaranju drugog poluvremena Vitezovi su u 49. minuti preko Lovre Čirjak uputili oštar udarac iskosa s lijeve strane, vratar Luka Matasović uspio je skrenuti udarac u polje, ali je natrčao Mate Knežević i sigurno pospremio loptu u gol za 1:0. Deset minuta kasnije trenutno prvi trećeligaški topnik Čirjak s vrha šesnaesterca elegantno je matirao Matasovića za 2:0. Nadu je nakon pet minuta igre ulio pojačanje Zadra Goran Zakarić odmjerenim udarcem s desne strane, lopta se našla u desnoj Pinčićevoj stranu za smanjenje vodstva na 2:1.

- Bilo je prilično tvrdo i izjednačeno u prvom dijelu s dvije vrhunske obrane našeg i domaćeg vratara, ali smo stvarno jako loše ušli u drugo poluvrijeme. Tih 10-15 minuta nismo odigrali kako treba, što je Hrvatski vitez iskoristio. Primili smo dva naivna gola, pa se poslije bilo teško vratiti u utakmicu. Dominirali smo i stvorili neke prilike, zabili gol na vrijeme, ali nismo uspjeli makar poravnati, rekao je kapetan Zadra Jure Jerbić.

Dvostruki slavljenik radi povratka nakon godinu dana i pobjede - slavlja njegovih kapetan Luka Klanac kazao je:

- Derbi je u svemu opravdao očekivanja. Vjerujte da mi je bilo teška ova godina bez nogometa. Presretan sam što sam dio ove divne ekipe, prava smo klapa igramo jedan za drugoga nema popuštanja nikome, odradili smo susret onako kako je od nas tražio naš trener Marko Pinčić i pobijedili zasluženo. Zahvala našim prijateljima igračima Zadra na fer i korektnoj igri bio je to pravi derbi, a sad idemo feštati zaslužili smo, kazao je Klanac.

Uzgred smo „zavirili“ na ljestvicu Treće, Zadru je Zagora pobjegla trenutno sedam bodova imaju 43, a Zadar 36. HV Posedarje je četvrti sa 33, dok je Primorac sa 29 peti.

Nešto niže – južnije od Posedarja u Biogradu HNK Primorac je „uskočio“ Uskoka, pobijedio ga (2:0) iako je dosta vremena igrao s igračem manje. I upravo kada je bio brojčano slabiji, Primorac je polučio zgoditak preko najboljeg igrača susreta Luke Vodopija, a koji je bio strijelac i drugog pobjedonosnog.

- Sve se može kada se složimo i kada smo dobro vođeni. Po meni odigrali smo dobru utakmicu, bilo je u njoj svega lijepog nogometnog, vjerujem da ćemo nastaviti ovako dalje, kazao nam kapetan Primorca Stefan Lazarevski.

19. travanj 2024 19:19