StoryEditorOCM
SportPRED HAJDUK

Veliki preokret u Biogradu: Primorac u šest minuta završnice zabio tri gola i stigao do vrijedne pobjede

Piše Ivica Gjergja
17. rujna 2021. - 19:45

Po izuzetno sparnom i teškom vremenu domaćini su krenuli napadački, složili tri kornera, a u osmoj minuti je Okechukwu lijepo uposlio Vicu Birkića, koji je tukao no lopta je otišla pokraj gola. Od te minute dominaciju na terenu preuzimaju gosti. Župan, Barada i Jurišić su gospodarili terenom i stvarali opasne prigode za gol, što se i dogodilo u 14. minuti. Korner s desne strane je izveo Župan, lopta je na svom put zakačila igrača Primorca, odbila se u polje, došla do Lukića koji s nekih 18. metara puca. Vratar Stojanov je pokriven, ne vidi gdje se nalazi i lopta pronalazi put prema golu za 0:1.

Domaćini su sve činili kako bi poravnali rezultat, no nisu uspjeli iako su Lokin, Birkić i Vodopija prijetili iz daljine. U 24. minuti Frane Bitunjac je izveo korner s lijeve strane, vodopija glavom do Birkića, ovaj ponovo kasni za trenutak, udaljen je bio dva metra od gola. Samo minutu kasnije, Marko Colić pucao je s nekih 22. metra, lopta je okrznula gol.

Kad ne postigneš gol, staro nogometno pravilo je primit ćeš ga. Tako je i bilo, opet korner s desne strane, izveo ga je i izvrsno u peterac ubacio Gabrić gdje je visoko Mile Ćaleta izbjegao duel i pored nemoćnog vratara Stojanova povisio rezultat na 0:2.

Do kraja poluvremena gosti smiruju igru na centru, ali domaćini su još jednom u prilici smanjiti rezultat. U 43. minuti Okechukwu je probio desni bok, uposlio Kloppa, a ovaj produžio loptu za Vodopiju koji nije uspio ubaciti u gol, tako da je i ta prilika otišla u nepovrat.

Zaključno za prvi dio susreta jest to da se Primorac trsio i pokušavao, imao prigoda te je bio u početnoj fazi igre bolji, a gosti su iz dva prekida postigli dva gola za miran nastavak.

Domaćini na početku drugog djela vrše dvije izmjene i u 53. minuti Klopp i Vodopija prigodu iz snova ne pretvaraju u gol. Zabilježena su još dva dobra napada domaćih Vodopije i Marića bez pogotka. U 82. minuti Marić smanjio, a isti igrač je oboren Lazarevski pogađa sa 11 metara. Na samom kraju preokret Marić upošljava Vodopiju za 3:2. Trener Sunara pogodio je s uvođenjem Nikole Marićem koji mu je donio pobjedu.

Semafor

PRIMORAC – ZAGORA 3:2 (0:2)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja:50. Sudac: Teo Pavić (Split) 6,5. Pomoćnici: Proso i Kalinić.

Strijelci: 0:1 Lukić (14), 0:2 Ćaleta (33), 1:2 Marić (82), 2:2 Lazarevski (87-11m), 3:2 Vodopija (88).

Najbolji igrač: Nikola Marić (Primorac)

PRIMORAC: Stojanov (6,5), Ninčević (6,5), Colić (6)(od 46. Bajić -), Birkić (6,5), Lokin (6)(od 57. Nakić -), F. Bitunjac (6,5), Vodopija (7,5), Klopp (6,5), Lazarevski (6,5), Musa (6,5), Okechukwu (6)(od 46. Marić 7,5) .

ZAGORA: Šolić (7), Lukić (6,5), Petranić (6), Jurišić (6), Rajčić (6,5), Župan (7), Ćaleta (7), B. Bitunjac (6,5), Gabrić (7), Božić (6)(od 67. Balek -), Barada (6,5)(od 77. Rodić -).

20. travanj 2024 03:20