StoryEditorOCM
SportIZBOREN PLASMAN

U osmini finala Europskog prvenstva hrvatske odbojkašice čeka Francuska: Vjerujemo da će biti puno lakši protivnik nego Rusija!

Piše Dražen Žura
28. kolovoza 2021. - 18:09
Zadar, 250821 Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica skupine C Europskog prvenstva u odbojci za zene izmedju reprezentacija Hrvatske i Italije. Na fotografiji: izbornik Hrvatske Daniele Santarelli.Luka Gerlanc/Cropix

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija prije nekoliko dana u Zadru izborila je plasman u osminu finala Europskog prvenstva, ostvarivši četiri pobjede i svega jedan poraz od iznimno snažne Italije. Na taj su način zauzele drugo mjesto u skupini „C”, pa će u Beogradu na drugoj strani mreže imati Francusku koja je zauzela treće mjesto u svojoj skupini „ A”.  Nedugo nakon posljednje utakmice na Višnjiku naše su djevojke otputovale prepune dojmova dvobojima u dvorani „ Krešimir Ćosić”...

- Početkom ljeta imali smo cilj, a on je bio stići do drugog mjesta u skupini i to je prema mojem mišljenju naš najbolji rezultat. Ovo je realnost, pokazali smo našu igru, odnosno bile korak ispred reprezentacija koje nisu na najboljoj razini, (Švicarsku, Slovačku, Bjelorusiju i Mađarsku op.p.).  Pobjeđivali smo bez izgubljenog seta te spomenute ekipe i sretni smo ovim krugom natjecanja jer smo pokazali neke zaista dobre trenutke u igri. No, neke naše pogreške su kontinuirane. Naš posao nije gotov, moramo odigrati važan meč protiv Francuske – kazao je Daniele Santarelli, izbornik naše  reprezentacije .

Iako se stručni stožer Hrvatske, jednako i igračice, uvelike pripremao za dvoboj s Rusijom, rasplet u skupini u konačnici im dodijelio Francuskinje....

- Svi smo mislili da nas očekuje Rusija, no neočekivano, u zadnji trenutak, saznale smo da ćemo igrati protiv Francuske koja  će nam vjerujem biti puno lakši protivnik nego Rusija, jer smo protiv ekipe Francuske već igrale. To je ekipa s kojom smo već pokazale da možemo igrati te da se s njom možemo boriti. Dat ćemo sve od sebe kao u prethodnim utakmicama te se nadamo pozitivnom rezultatu – kazala je Rene Sain.

Zadovoljstvo ostvarenim u Zadru iskazala je i Božana Butigan koja je svojom igrom uvelike doprinijela na putu do četiri pobjede, sada slijedi ona daleko važnija utakmica od prethodnih.

- Sretne smo i zadovoljne jer smo uspjele ostvariti svoj cilj, a to je bio prolazak grupne faze na drugom mjestu. Sada se okrećemo Beogradu i protiv ekipe Francuske pokazat ćemo ono što znamo. Mislim da imamo dobre šanse za prolazak dalje. Čekamo još detaljnu analizu protivnika te smatram da ćemo se dobro pripremiti i ako damo sve od sebe nadam se da ćemo imati pozitivan rezultat – razmišlja  Butigan.

Puno toga na svojim leđima ponijela je kapetanica Samanta Fabris koja se kasnije od ostalih priključila reprezentaciji, ali je brzo uhvatila pravi korak....

- Od početka ljeta pa kroz cijelu Zlatnu europsku ligu, koja nam je bila jako dobra priprema za EuroVolley 2021, cilj nam je bio drugo mjesto u skupini. To smo i ostvarili. Znali smo od početka da je Italija na jednom višem nivou od svih ekipa koje su u našoj skupini, tako da nas taj poraz nije nimalo iznenadio.  Mi smo zadovoljne i spremamo se za dalje. Ponosna sam na svoju ekipu. Kroz ova četiri mjeseca znalo je biti teških trenutaka, ali i onih ljepših. Sretna sam da sam upravo s njima mogla dijeliti sve. Moram pohvaliti sve igračice. Ima igračica u ekipi kojima je ovo prvo veliko europsko natjecanje i prvenstvo na kojem igraju te koje su po prvi put na ovakvom ozbiljnom reprezentativnom natjecanju. Dobro sam odradile prvi dio te smo sretne jer vidimo da imamo mjesta za dodatni napredak. Znam da možemo još bolje i na tome još radimo. Francuska će nam dati još neke odgovore na sve – zaključila je Fabris.

Utakmica se igra u nedjelju  s početkom u 17 sati uz izravan TV prijenos na Arenasport programu.

27. travanj 2024 06:31