StoryEditor
SportTREĆA HNL

U Biogradu ih pokosili: Primorac odličnom igrom napunio mrežu gostiju

Piše Ivica GJERGJA   
6. studenog 2021. - 18:23

PRIMORAC – URANIA 3:0 (2:0)

BIOGRAD – Igralište „Kazimir i Silvio“. Sudac: Cristian Vrdoljak (Opatija) 7. Pomoćnici: Kukulj i Štampalija.

Strijelci: 1:0 Klopp (30), 2:0 Marić (33), 3:0 Marić (66).

Najbolji igrač: Nikola Marić (Primorac)

PRIMORAC: Stojanov 7 , Ninčević 7 , Kulaš 7 , Birkić 7 (od 77. Colić -), Bitunjac 7,5, Vodopija 7 (od 60. Lokin -), Klopp 7,5 , Marić 8 , Musa 7 , Bajić 7 (od 46. Nakić -), Jurišić 7. Trener: Marko Moravčić 7 .

URANIA: Guć 6, Slunjski 6(od 46. Ercegović-), Hapipi 6 (od 70. Tokić-), Obi 6 , Poljak 6 , Urlić 6(od 70. Herceg-), Tomić 6 (od 46. Bogadi-), Vujčić 6, Tomas 6 , Stojić 6 , Pastuović 6(od 60. Frigan-). Trener: Željko Kalac 6,5.

Od prvog sučevog zvižduka početka susreta domaći nogometaši su krenuli napadački, a iz takve igre redale su se prilike koje Vodopija, Klopp, Marić i Bajić nisu uspjeli materijalizirati i tako sve do 11. minuta. Ni nakon toga minuta ne jenjava napadačka igra domaćina sa po kojim pokušajem kontre gosta.

Takva igra u nastavku neminovno , nakon što je Marić u 27. minuti sve napravio kako treba, pucao u bliži svoj kut s lijeve stane, vratar Guć je zaustavio udarac. Isti vratar Guć je ovaj put svladan, naime dugom loptom na nekih 15 - tak metara od gola sa lijeve strane uposlen je Marić, koji je odmah prebacio loptu za Kloppa , a ovaj iz neposredne blizine pogađa za 1:0.

Samo tri minute kasnije Primorac vodi 2:0, ovaj put isti akteri, ali druge uloge. Dugo je s loptom bio Klopp koji ju je povukao nekih 10 - tak metara, a onda odlično uposlio Marića koji radi ono za što je zadužen u klubu, postiže drugi zgoditaka za Primorac.

I nakon vodstva domaći nogometaši nastavljaju istim tempom opsjedati vrata gosta,  a tada bilježimo dvije odlične prilike prva Vodopije u 37. minuti te samo minutu kasnije i Kloppa kada pogađa stativu, a ne praznu mrežu. S ovim rezultatom se otišlo na odmor, zasluženo vodstvo domaćina, koje je moglo biti izraženije. U drugo dijelu ista meta isto odstojanje, domaći nogometaši su dominantni redaju se prigode odlično se igra u polju, kombinira no fale samo zgodici. I kada se najmanje nadalo malobrojno gledateljstvo da bi se mogao postići još koji zgoditak, sve ih je razuvjerio Marić.

Naime, solo akcijom je Marić izbacio dvojicu  obrambenih igrača, ušao u kazneni prostor i povećao vodstvo na 3:0. I dalje se opsjedaju vratar Guća. Nakon visokog vodstva trener domaći Marko Moravčić imao je lagodnu situaciju na terenu, te izvršio par izmjena sa mladim nadarenim igračima kao što su Šindija, Lokin ,Josipović koji su dobro odradili svoj dio posla. Gosti nisu došli u prigodu za postići zgoditak.

25. svibanj 2022 00:20